Kroondomein.com

Pet chauffeurs

Hoedje En Petje

Ooit werd aangenomen dat chauffeurs, met een hoed op in de auto, een heel slechte rijstijl hadden. In ieder geval ben ik die bevestiging in de praktijk heel wat keren tegengekomen. De hoedjesrijders reden nog slechter dan de chauffeur van een Daffodil. Waar ik overigens via Dagblad Het Vrije Volk ook in heb gereden. 

Lees, heb móeten rijden. Het socialistisch dagblad gaf altijd de voorkeur aan Nederlandse producten. Jammer dat ik toentertijd niet Googelend kon aantonen dat Ferrucio Lamborghini met een Nederlandse vrouw was getrouwd, of op z’n minst het met een Nederlandse vrouw heeft gedaan. Ik reed zelfs twee maanden met zo’n gemeen kanariegele Daf, waar Neerlands Hoop behoorlijk de draak mee stak. Na die 61 slopende dagen stapte ik over in een beige Daf 66, inmiddels door een Zweedse autoconcern geadopteerd, zodat ie Volvo 66 mocht heten. Maar ja, het bleef een Daf met Volvobumpers.

Ik beschouwde mijzelf dan ook als dé uitzondering op de regel dat Daf chauffeurs een slechte rijstijl hebben. In overtreffende trap was een hoeddragende Daf-rijder een fnuikende combinatie in het verkeer. En nog, nu de Daf al weer lang uit het straatbeeld is verdwenen, blijft het nog altijd uitkijken geblazen voor de hoedrijder.

Heden ten dage kan het nog veel erger. De hoedrijder met zijn truttige rijstijl is in het verkeer al lang de belangrijkste risicofactor niet meer. Nu is het petje, veel jonger dan hoedje, maar ook veel gevaarlijker. Die heeft geen truttig, maar asociaal rijgedrag. Petje, vaak rijdend in een VW Golf, liefst zwart, trapt het gaspedaal zo ver mogelijk in, kleeft bumper, haalt rechts in, heeft lak aan verkeersregels en drukt zijn middelvinger regelmatig tegen de voorruit aan.

Natuurlijk wil ik niet generaliseren, daarom, petje af voor de uitzondering op deze regel.

0811

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office