Kroondomein.com

Pet chauffeurs

Hoedje En PetjeClick op de foto voor de hedendaagse aso-rijders

Ooit werd aangenomen dat chauffeurs met een hoed op in de auto, een heel slechte rijstijl hebben. In ieder geval ben ik die bevestiging in de praktijk heel wat keren tegengekomen. De hoedjes-rijders reden nog slechter dan de chauffeur van een Daffodil. Waar ik overigens via Dagblad Het Vrije Volk ook een tijdje in heb gereden.

Lees, heb móesten rijden. Het socialistisch dagblad gaf altijd de voorkeur aan Nederlandse producten. Jammer dat ik toentertijd niet Googelend kon aantonen dat Ferrucio Lamborghini met een Nederlandse vrouw was getrouwd, of het op z’n minst het met een Nederlandse vrouw heeft gedaan.

Ik reed zelfs twee maanden met zo’n gemeen kanariegele Daf, waar Neerlands Hoop behoorlijk de draak mee stak. Na die 61 slopende dagen stapte ik over in een beige Daf 66, inmiddels door een Zweeds autoconcern geadopteerd, zodat ie Volvo 66 mocht heten. Maar ja, het bleef een Daf met Volvobumpers.

Ik beschouwde mijzelf dan ook als dé uitzondering op de regel dat Daf-chauffeurs een slechte rijstijl hebben. In overtreffende trap was een hoed-dragende Daf-rijder een fnuikende combinatie in het verkeer. Nu de Daf alweer lang uit het straatbeeld is verdwenen, blijft het nog altijd uitkijken geblazen voor de hoed-rijder.

Heden ten dage kan het nog veel erger. Nu zijn het de petjes, veel jonger dan het hoedje, maar ook veel gevaarlijker. Die hebben geen truttig, maar asociaal rijgedrag. Petje, vaak rijdend in een VW Golf liefst zwart, trapt het gaspedaal zo ver mogelijk in, kleeft bumper, haalt rechts in, heeft lak aan verkeersregels en drukt zijn middelvinger regelmatig tegen de voorruit aan.

Natuurlijk wil ik niet generaliseren, daarom, petje af voor de uitzondering op deze regel.

 

n.b.: Inmiddels is er ook een overtreffende trap van het petje.
Dat zijn de Aso’s die al rijdend op hun mobiel bezig zijn.

0811

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office