Kroondomein.com

Van laat tot laten

NS aankondiging

Het is toch wel heel zorgelijk met de Nederlandse Spoorwegen. Niet dat we er van opkijken dat de trein vertraging heeft, zeker niet nu de blaadjes weer de spoorbaan op dwarrelen. Nee, het is de vertraging, die als een onderhuidse ziekte het NS hoofdkantoor is binnengeslopen. Maar wat binnen die NS burelen niet eens als een kwaadaardige kwaal wordt onderkend. Het eerder als een soort cultureel erfgoed koesteren. Het begrip vertraging, ook wel laat genoemd, heeft voor de NS waardevolle kenmerken, waar zij menen het alleen recht op te hebben. Waag het niet als abonnementhouder van de NS óók eens met een klein beetje vertraging te hebben gehandeld. Bijvoorbeeld door niet op 31 augustus maar op 1 september het nieuwe abonnement bij een NS automaat te hebben geactiveerd. Dan heb je de spoorwegpoppetjes aan het dansen. Als patenthouder van te laat pakken ze je dan keihard aan. De gewenste ingangsdatum van 1 september vertragen zij onverbiddelijk tot 1 oktober. Met die boete van
€ 300,= zullen ze je leren in het vervolg op tijd te zijn.

Je speelt helemaal met vuur als je dan ook nog eens het lef hebt, te zeggen dat telefonisch was toegezegd dat het abonnement alsnog per 1 september zou ingaan. Dat straffen ze dan weer af met hun ongekende vertragingstactieken. Ze blijven dan vanaf 2 september heel sarrend zeggen en schrijven je klacht in behandeling te hebben. Dit nu al zes weken lang (?!)

Het zal mij niet verbazen als de NS uiteindelijk hun laat-octrooi tot laten vervoegen en hun verdere reactie er bij laten zitten.

NS vertragingen

Het laatste ’tussentijdsbericht’

0914

Een gedachte over “Van laat tot laten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office