Kroondomein.com

Opa en Oma waren broodfokkers

Kieneke Bertou-Kroon

Op de foto: Kieneke samen met haar kleinkinderen. Nog maar net 14 dagen geleden toen zij haar grootste wens, met haar gezin naar Walt Disney Parijs, in vervulling liet gaan. Door  op de foto te clicken, lees je mijn afscheidswoorden tijdens haar uitvaart.

Had Kieneke niet altijd zoveel gezellige babbels. Had ze niet altijd de meest dol komische opmerkingen en invallen, had ik haar de stille kracht binnen onze kleine familie kunnen noemen. Hád…., want m’n lieve zusje is vanochtend overleden. Vol van verdriet kan ik tóch zeggen dat het een opluchting is.

Natuurlijk, zes jaar jonger dan ik, is ze veel te vroeg heen gegaan. Intimi weten dat ze het leven niet cadeau heeft gekregen. Over de laatste twintig jaar moest ze vele malen de strijd tegen meerdere soorten kanker overwinnen. Daardoor is het gerechtvaardigd dat (alléén zij) opa en oma Kroon (gespeeld) verwijtend broodfokkers noemde. Haar manier om vol humor met al die tegenslagen om te gaan.

Het zal lang duren voordat ik mij realiseer dat we nooit meer een dolkomisch ‘zussen’ weekend zullen hebben. Dat we nooit meer samen lachen. Dat we nooit meer samen herinneringen ophalen. Dat ik haar nooit meer om advies kan vragen. Dat ik niet minstens een uur met haar aan de telefoon kan hangen. (Overigens altijd op haar initiatief.) Dat, dat, dat…

0721

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office