Kroondomein.com

Het Goddelijke geheugen vieren

Steeds als ik de deur uitga zou ik eigenlijk Mnemosyne, de Griekse Godin van het Geheugen, aan moeten roepen. Daarmee voorkom ik onderweg het unheimische gevoel iets te zijn vergeten. Iets wat meestal uitkomt.

Zo was ik mijn mondkapje vergeten bij me te steken. En heel raar, bij mijn vertrek had ik al het gevoel iets te zijn vergeten. Al fietsend ging ik m’n gangen nog eens na: Sleutels check, portemonnee check, leesprothese check, mobieltje check. Dat rare voorgevoel leek dit keer schijn te zijn.

Leek, want bij het betreden van de winkel bleek ik m’n mondkapje niet bij me te hebben gestoken. Mijn voorgevoel was dus tóch waar. Stom dat ik het ‘je-vergeet-wat-seintje’ meestal negeer, terwijl ik achteraf de ‘Griekse Godin van het Geheugen’ in het gelijk moet stellen.

Gelukkig is Mnemosyne niet rancuneus en zal ze mij er aan blijven herinneren op het moment dat ik iets vergeet.

1221

Een gedachte over “Het Goddelijke geheugen vieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office