Kroondomein.com

Kieneke, mijn secundaire werkgever

Click op de foto om Kieneke in haar nieuwe functie te zien

Toen Kieneke haar dertienjarige beentjes in nylonkousen stak, was ik als haar zes jaar oudere broer zo stoer om haar hatelijk uit te lachen. Oer stom natuurlijk, maar gelukkig heeft zij mij dit achteraf nooit kwalijk genomen. Vooral toen wij beiden ons ouderlijke woning verlieten, zijn we erg close geworden. Bijna maandelijks, zeker nadat mijn Truus was overleden, hadden we een ‘zussen dag’. Een dag van vol pret.

Een onuitwisbaar moment deed zich op de Zaanse Schans voor. Dan moet je weten, dat er bij mijn bestelling van medische materialen, altijd een pak Goudse stroopwafels wordt meegestuurd. Welnu, op de Schans liepen wij een souvenirwinkeltje binnen, waar we een grote berg stroopwafels zagen liggen. Eén blik naar elkaar was voldoende: “Nou, nou, die man heeft wel een héél groot medisch probleem.” Schaterend verlieten we het pand.

Maar we konden ook op een terras dagdromen, waarbij Kieneke heel veel stof tot praten én tot nadenken gaf. Zij had de dolste ideeën om een bedrijfje én nog een bedrijfje én nog een bedrijfje te starten. Niet tegelijk, maar achtereenvolgend werkte zij bijna de gehele Gouden Gids af. Met altijd de bedoeling om mij hier actief in te betrekken. Zo was ik altijd haar conceptdenker en reclamemaker.

Onder de naam Teddy werd de garage als een (tweedehands) kinderkleding modemagazijn ingericht. Voor een volgend object werd ik door haar voor een lunch in Utrecht uitgenodigd. Tot mijn verrassing werd ik daar aan een zakenpartner voorgesteld. De man had pallets namaak-parfum opgeslagen staan. Daar wilde hij vanaf en Kieneke zag mogelijkheden. Beter, haar broer zál wel mogelijkheden zien. Zo ontstond het merk Observé L’Essence, wat zij graag tijdens Houseparty’s (a la Tupperware) wilde verkopen.

Of ik maar even een leuke presentatie wilde maken. Na vele uren zwoegen, tja het is toch je zus, was de presentatie op een handzame flipover klaar. Met veel verve vertelde zij op party’s de parfumstory, waarna de dames via een uitgebalanceerde geurkaart, gepikt van het parfummuseum, de juiste ‘snuffel’ van Observé L’Essence kochten. Ongetwijfeld staat er nog ergens een restpartij namaak-parfum, want Kieneke was alweer bezig met een volgend businessmodel. Ik meen dat dit een wervingsburau was, waarvoor een mailing de deur uit moest. Na voor twee klanten te hebben gewerkt, moest er weer iets nieuws komen.

Dit keer kon ik achterover blijven leunen, want vanuit haar uitgebreide netwerk kwam een interessant aanbod. Ze ging als consulente voor Hara werken. Een jaar verder kreeg ze als ‘consulente van het jaar’ een splinternieuwe auto van Hara in bruikleen. Ze was honkvast geworden. Neemt niet weg dat ze nadien nog van alles, waaronder exclusief beddengoed, in de aanbieding had. Op een gegeven moment werd ze zelfs gescout door een marketingbureau, waarvoor ze nog jaren ging werken. Vooral De Bijenkorf deed graag een beroep op haar. Eigenlijk tot aan de dag van vandaag.

Overigens hielp zij mij met evenveel plezier aan een idee. We zaten in Nijmegen op een terras, toen ik haar vertelde een aardig idee te hebben, voor een leuk verhaaltje op mijn Kroondomein, over het op de markt brengen van een nieuw product. “Jôh idioot, daar moet je niet over schrijven, daar moet je Big Business van maken.” “Ach jôh….” Toch zette het mij aan denken. Kortom, bij de directeur van de Nederlandse Orde van Uitvinders legde ik mijn idee voor. In andere bewoordingen zei hij hetzelfde als m’n zus. Zo ging ik twee jaar na mijn vut opnieuw aan het werk.

Maar, ook mijn business kwam uiteindelijk op een pallet terecht. Bij wijze van babbelen dan. Weinig bedrijven zijn namelijk bereid om vooraf een geheimhoudingsverklaring te tekenen, waardoor ik mijn idee niet wilde onthullen. Neemt niet weg dat ik kort nadat Truus was overleden, door de aansporing van Kieneke, ruim een jaar een fijne afleiding had.

Mijn productidee met het merknaam Spaarterug© staat nog steeds geregistreerd en blijft de domeinnaam www.spaarterug.nl voor mij gereserveerd. Het aller, allerleukste uit die tijd is, dat Kieneke een keer als mijn secretaresse meeging, naar een groot bedrijf, zelfs marktleider, waar ik een presentatie mocht houden.

0521

10 gedachten over “Kieneke, mijn secundaire werkgever

 1. Helma

  Kien -voor mij een collega van het eerste uur binnen Promotion Partners! Als je praat over gastvrijheid – humor dan is het Kien! Ik heb veel met haar gelachen maar ook serieuze praat gehad. Ik kan mij niet voorstellen dat je met onze Kien ruzie kunt krijgen!! Topwijf – dikke kus xxxxxx

  Reageren
 2. Susan Teunissen

  Heej Kien,

  Als vriendin en tennismaatje vijf mam heb ik je leren kennen
  Ik heb nog nooit zo n sterke en positieve vrouw gezien zoals jij…veel heb ik v je geleerd door mijn eigen situatie zo positief mogelijk te maken. Dankje hiervoor lieve Kien!!xxxSusan

  Reageren
 3. Tjitske Bakker

  Hoi kieneke,
  Ik heb jou ontmoet bij oriflame (een van je vele baantjes begrijp ik nu 😉 )
  Ik bewonder je enthousiasme en je humor. Daarnaast ben je ook een mooie en lieve vrouw.
  We hebben samen met Helena vliegen vliegenberg verschillende keren in Eindhoven ontmoet om te winkelen en te lunchen.
  Mooie tijd.
  Ik wens je heel veel sterkte lieve kien samen met je man en familie.
  Dikke knuffel en kus, Tjitske ?

  Reageren
 4. José Heemskerk

  Ja Kieneke, waar ken ik je niet van Oriflame, Super de Boer, via Gerry, op straat. Ik vind je echt een top vrouw die niet bij de pakken gaat neerzitten, zelfs niet in de zware periodes. Wat een positieve vrouw ben je ?
  Ik wens jouw, je man en je familie heel veel sterkte?⚘?

  Reageren
 5. Frans&Mia Robben

  Lieve Kien, ?❗️
  Zoveel jaren, vriendin, door dik en dun, zoveel mooie momenten en altijd fijn om elkaar te zien ,
  Je bent een voorbeeld voor velen zo sterk Zo positief zo grappig, lieverd we houden van jou , tot gauw, liefs en knuffels, en iedere moment in onze gedachten ?❤️????❗️

  Reageren
 6. Miriam Gruijthuijsen

  Lieve Kieneke, ik was de eerste persoon, die je hebt leren kennen in Weert. We stonden samen op de camping. We hebben veel gelachen, dat is tot heden nog zo, heerlijke vrouw ben je. Positief en vol met humor. Op Geoffrey heb ik opgepast, toen jij een balletje ging slaan. Veel party’s van je mee mogen maken, je bent op en top zakenvrouw. Paar maanden geleden hebben we nog gierend op een maandagmorgen gewandeld, waar je aangaf dat je geen paaldansen meer kon, vanwege je been waaraan je geopereerd bent. Ik vind jou oprecht de meest positieve vrouw die ik ken. Al zit je zelf in een moeilijke periode, je probeert mij altijd op te vrolijken. Hopelijk kunnen we weer een keer Weert onveilig maken tijdens een gezellige wandeling. Lieve Kieneke heel veel kracht en sterkte, voor jou en je gezinnetje. Love You! xxxx

  Reageren
 7. Wilma Klein

  Lieve Kieneke,
  De Oriflame tijd, een mooie tijd waar ik jou heb leren kennen. Ik keek altijd uit naar de vergaderingen, omdat het zo gezellig was. Je bent zo’n lief warm persoon met veel empathie en zorg naar andere mensen. Weet je nog dat ene feest dat we hadden van Ori, we gingen allemaal in het paars en jeetje wat een lol, jij had zo’n grote hoed op, er is toen een foto gemaakt waar we als 2 malloten opstaan, de energie straalde ervan af. Ik moet altijd aan die foto denken want zo zie ik jou lieve Kien.
  Mooie herinneringen…..
  Lieve Kieneke, ik denk aan je ….en wens je heel veel kracht, en liefde voor jou en je familie…..
  X Wilma

  Reageren
 8. Patriciaen Ton Fisscher en de meisjes

  Lieve lieve Kien,

  Jou beschrijven het is voor mij bijna niet mogelijk . Mijn maatkostuum noemde je mij en zo was het ook we hadden en hebben geen woorden nodig om te voelen wat wij voelen.
  Jouw onverzettelijke drang om hoe dan ook herinneringen te maken voor je prachtige gezin heb ik met enorme bewondering kunnen en mogen meemaken.
  Bijna iedere dag hebben we even contact en iedere dag weer kunnen we toch lachen om jouw soms ook zeer ernstige humor lieverd ik heb veel van je geleerd
  En denk nog aan ons laatste uitje nasr Willeke Alberti ja ik ben nl van dr klassieke en dan bij Willeke geweldig ieder liedje zong je uit volle borst mee n zoveel zware weken in het ziekenhuis was je helemaal in je element daar teren we nog even op.
  Het is teveel om op te noemen wat we allemaal beleefd hebben maar ik hoop dat je deze tijd hoe zwaar ook met net zoveel kracht humor en liefde door komt en er nog hele mooie dagen komen.
  Love you

  Reageren
 9. Arnold Kroon Bericht auteur

  Nadat we mijn zusje Kieneke en vrienden de leukste plekjes van Alkmaar hebben laten zien, gingen we de kroeg in om ons te laven. De kastelein nam onze bestelling op. Veel biertjes natuurlijk, want we zaten uiteindelijk direct onder het nationale biermuseum. Kieneke had geen zin in bier. “Wat mag ik voor jou inschenken?,” werd haar door de uitbater gevraagd. “Wat heb je open,” vroeg zei huiselijk, met een lachsalvo als gevolg. Het was Kieneke ten voeten uit.

  Reageren
 10. Rein & Angelique Huisman

  Lieve Kieneke, wij hebben elkaar leren kennen in de tijd dat we allebei een telemarketingbueautje hadden en voor dezelfde klant werkten, dat was ook de tijd dat je voor het eerst zo ziek werd.
  Tussen de zware behandelingen in wilde je toch perse werken, dat gaf afleiding, zei je dan.
  Ik heb enorm veel bewondering voor je hoe jij met jouw humor zoveel wist te relativeren . We hebben heel veel gelachen in die tijd ,maar zeker ook veel serieuze gesprekken gehad.
  Lieve Kieneke je bent een kanjer en de meest positieve grappige vrouw die ik heb ontmoet.
  Wij wensen je heel veel kracht ,en dat je nog vele mooie herinneringen mag maken met je gezinnetje.
  Love you xx

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office