Kroondomein.com

Oorgetuigen

Samen met mijn vrouw was ik, tijdens de Pasen van 1993, ‘oorgetuige’ van een bomaanslag op één van de grachten van Alkmaar. Op veilige afstand hoorden wij de behoorlijke knal, terwijl we in onze zonovergoten tuin zaten te relaxen. Later hoorden we niet veel meer dan dat de explosieven in een plastic tasje aan de deurknop van een huisdeur waren gehangen en dat het waarschijnlijk als een afrekening binnen het criminele circuit was bedoeld.

Sinds een paar dagen weet ik dat de beruchte gangster Stanley Hillis (Den Haag 1946) hiermee te maken heeft gehad. Stanley H, zoals hij node binnen de media werd genoemd, is zelf in 2011 op een spectaculaire wijze om het leven gebracht terwijl hij door drie politieagenten, verscholen in een aanhangwagen en een rondcirkelende Helikopter in de gaten werd gehouden. Niet alleen wisten zij de moord niet te verijdelen, maar ook de daders wisten ze niet lang genoeg vanuit de lucht te blijven volgen, waardoor tot op heden deze liquidatie onopgelost is gebleven.

Voeg daaraan toe dat Stanley, vermomd met pruik en zonnebril, zijn zegje heeft mogen doen in het praatprogramma van Sonja Barend, dan zijn er heel wat interessante, mysterieuze ingrediënten bij elkaar om er een TV-serie van te maken. En zo geschiedde, zodat ik eindelijk er achter kan komen waar we destijds oorgetuige van zijn geweest.

1019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office