Kroondomein.com

Ons bizarre jubileum

bizar jubileum

Vandaag had mijn moeder 93 jaar moeten worden. Tuurlijk, nog steeds een leeftijd die je alleen met mazzel kunt bereiken. Voor haar zijn het maar 68 lentes geworden, maar dan toch is er heel bizar sprake van een jubileum. Kieneke en ik zijn 25 jaar wees.

Natuurlijk geen reden voor een feestje, maar wel iets om eventjes bij stil te staan, ‘al weer vijfentwintig jaar, pfff.’ Trouwens in onze gedachten komt zij heel vaak langs, prijzen wij ons gelukkig dat we haar positieve, vrolijke inborst hebben. Maken we bijna dagelijks de goede sier met d’r gevoel voor humor. Niet voor niets kwam m’n spreukje “Ik heb van mijn leven nog nooit zo’n fijne moeder gehad,” ooit spontaan bij mij binnen.

Mijn mismoment werd vandaag nog eens extra versterkt, doordat ik bepaalde instellingen van mijn TV moest aanpassen. Daarbij realiseerde ik mij plots dat zij onze wereld van vandaag absoluut niet meer zou herkennen. Ter viering van d’r geboortedag stuurde ik haar vandaag een brief via mijn vlieger, waarin ik schreef:

“Ha die mam,

Niet schrikken hoor, ik ben nog steeds beneden. Ik hoop wel dat mijn vliegerpost goed bij jou is aangekomen. Ik had het wel aangetekend willen sturen, maar dat kan alleen via Derek Ogilvie of Char en dat kan dan iedereen op TV meekijken. Blijft het ook eeuwig, wat voor jou nou weer niet vreemd is, op YouTube staan.

Voordat ik mijn brief via de vlieger de hemel injoeg, stuurde ik eerst een mailtje naar jgkroon-wanmaker@hemel.nl, maar die kwam terug. Via FaceBook en LinkedIn kon ik je niet vinden. Voor Instagram heb ik geen app op mijn smartphone en Twitteren doe ik nauwelijks. Ten leste Googelde ik nog of jij aan het bloggen bent. Nee, Jopie Kroon-Wanmaker kon ik ook in die omgeving nergens vinden. Daar ben jij ook veel te bescheiden voor. Jij zal nooit jouw hemelse gedachten via de digitale snelweg prijsgegeven.

Wel jammer, want ik had graag rechtstreekser laten weten, hoe ik als babyboomer toch behoorlijk met mijn tijd ben meegegaan. Want, toen jij ons 25 jaar geleden verliet, zaten we nog in het technisch tijdperk van de video, spelletjescomputer, elektrische schrijfmachine en de gekleurde telefoon met drukknoppen.

Die schrijfmachine heb ik voor wat euro’s, ja zo heten de knaken tegenwoordig, via Marktplaats lang geleden al weten te verkopen. Ik ging verder met een Personal Computer, natuurlijk met WordPerfect 5.1, waarbij je zo makkelijk ‘onder water’ kon kijken, diskettes, matrixprinter, en een mechanische muis. Wat was het een verademing toen ik later met een ISDN-modem mijn berichten naar mijn website kroondomein.com kon versturen. Daar heb ik wel direct een gratis virusscanner voor geïnstalleerd. Zijn die bij jullie ook gratis?

Is Windows 10 ook al ten Hemel gestegen? Zullen ze dat dan in Amerika vanaf een router bij Microsoft met WI-FI doen? Ach, dat zal jij niet weten. Misschien heb jij alleen maar een tablet, die dan weer ongetwijfeld vol staat met digitale foto’s. Maar weet je mam, als je die nou op een USB Stick zet en dan effe bij Vroom & Dreesmann, want die zijn volgens zeggen naar God toe, op een DVD’tje laat branden. Of nee, beter nog, zet ze maar gewoon in je Cloud, dat is voor jou eigenlijk de meest voor de hand liggende plek. Laat het dan wel via SMS of WhatsApp weten, zodat ik ze op mijn NAS overzet. Mocht je willen skypen moet ik eerst wel even die App installeren.

Maar, laat ik nou niet te technisch worden. Weet je trouwens al wanneer jij voor reïncarnatie aan de beurt ben? Je staat nu toch al lang genoeg op die wachtlijst.?! Kan jij via een webcam laten weten wanneer, maar ook hóe je reïncarneert? Kan ik daar al vast rekening mee houden, als wij samen weer ouderwets in mijn MPV een ritje gaan maken. En omdat je altijd zo gek was op de toeristische routes, zal ik op mijn navigatie “mijd de snelwegen” aanvinken.

Ik kan niet wachten.”

0316

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office