Kroondomein.com

My Wish

Naast een nieuwe leesbril, is het voor mij gebruik om tegelijk een nieuwe zonnebril te kopen. Bij mijn leverancier profiteer ik dan van 50% korting op dat zomerse accessoir.

Na een aantal keren voor Ray Ban te hebben gekozen, wilde ik nu eens iets anders. Het werd een sportieve Carrera. “Wilt u ‘m op sterkte laten maken?”Nee dank je, ik hoop toch wel dat de bril sterk genoeg is,” reageerde ik gespeeld geschrokken. “Ik bedoel de glazen, meneer.”

Mijn “nee”  was kennelijk niet genoeg, want opnieuw werd die vraag herhaald. “Nee, dankjewel,” zei ik nu nadrukkelijker. Het kwam op afrekenen aan. Alsof bij mij een soort vrouwelijke intuïtie opspeelde stelde ik haar nú een vraag: “Er zit toch wel 50% korting op die zonnebril?”

“Nee meneer dat krijgt u alleen als u de glazen op sterkte laat maken, daarom vroeg ik u dat.” “Wel nee jôh, ik heb bij een nieuwe bril, in de loop van de jaren, altijd 50% korting op een zonnebril gekregen.”  Geschrokken zocht de brillenmevrouw in de computer mijn gegevens op. “Ja dat staat hier inderdaad, het laatst april 2022,” wilde zij zichzelf er kennelijk van overtuigen dat ik de waarheid en niets dan de waarheid had gesproken. “Ik kan u wel 15%korting geven,” was hiervoor haar gulle beloning. Natuurlijk ging ik hier niet op in.

Het werd tijd voor de filiaalhoudster. Voordat de verkoopster het probleem voorlegde stak ik van wal. “Naast mijn multifocale bril voor lezen en TV kijken, wil ik een zonnebril tegen 50% korting.” “Dat kan, maar dan moet u ook die glazen op sterkte laten brengen.” “Nog even voor de duidelijkheid, ik gebruik een bril alleen om te lezen en TV te kijken. Welke gek gaat een zonnebril op sterkte gebruiken om televisie te kijken?” “Ik meneer en zo ken ik wel meer mensen.”

Klaar om dit lachend in twijfel te trekken, was zij mij voor: “We hoeven er niet over in discussie te gaan meneer, want uit coulance krijgt u toch die 50% korting.” “Ik vind het een raar verhaal, maar oké het resultaat telt.”

 Bij mij kwam het over als afkopen van je ongelijk.

0524

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office