Kroondomein.com

Het verstomde applaus

Click op de foto, want dit is nog niet alles.

Het is zo’n beetje vier jaar geleden dat heel Nederland opstond en luid applaudisseerden voor de Helden in de Zorg, die zo goed en zo kwaad het kon, (onbeschermd) de Corona patiënten verzorgden. Een terecht applaus, maar daar bleef het dan ook bij.

Veel zorgmedewerkers, die min of meer in de vuurlinie hebben gestaan, kregen nadien zelf Corona. Een niet gering aantal daarvan zelfs Long Covid. Het tv-programma Kassa besteedde daar afgelopen week veel aandacht aan.

Iets langer geleden was het tv-programma ‘100 Dagen in een vergeten wijk’. Een programma over schrijnende armoede in het Haagse stadsdeel Laak, bij ons Hagenezen bekend onder het Laakkwartier. Van ons ‘fantastische land,’ zoals dat in Mark Rutte’s mond is bestorven, valt hier niets waar te nemen.

Er kwam zelfs een openhartig interview in voor met een verpleegkundige, die al jaren slachtoffer van Long Covid is en, geloof het of niet, uit armoede al tijden bij de voedselbank loopt. Geschokt neig ik ertoe om onze gevallen Premier uit zijn debat van 2017 te citeren: Mark, ‘Pleur op!

1223

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office