Kroondomein.com

Een heffingsvloek

In zijn Avondshow onthulde Arjen Lubach dat de plastic-heffing op een bakje patat, frikandel of vers fruit volledig is geflopt. Die extra opbrengst heeft totaal geen bestemming, dus mag door de leverancier worden gehouden. Zij zijn wel verplicht die heffing te incasseren om het vervolgens gewoon in eigen zak te mogen steken. Door de Overheid zal er niet op naleving worden gecontroleerd.

De infantiele gedachte van CDA Staatssecretaris Vivianne Heijnen hierachter is, het idee dat hiermee het plastic zwerfvuil van straat zal verdwijnen. Hoe naïef. Maar naar het schijnt, heeft het de SGP op het idee gebracht om óók een heffing, maar dan op kartonnen koffiebekertjes, te willen doorvoeren. Geen plastic- maar vloek-bestrijdings-heffing.

Dit idee ontstond tijdens hun dagelijkse treinreis naar Den Haag, waar ze veel reizigers met hete kartonnen koffiebekertjes de trein binnen zien komen. Het “Auw-Godver’ is dan niet van de lucht. Hun plan is ietsje beter doordacht, want zij willen wél op naleving van die antivloek-heffing laten controleren. Ongetwijfeld door de ‘Bond tegen Vloeken.

1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office