Kroondomein.com

Misschien zwartgeld witwassen

prairie- versus tegeltuin

Hoera, hoera, hoera!
Yep, ik heb wat te vieren. De ‘Ennetjes’ stuurden als buren zonder dat er een vuiltje aan de lucht was, anderhalf jaar geleden DAS Rechtsbijstand met een aangetekend schrijven op mijn dak, wat ik direct na een dag van repliek diende. Stilte, heel lang stilte! Logisch want het is heel raar dat DAS, zonder dat er sprake was van een conflict, juridische eisen aan mijn tuin ging stellen.

Opnieuw heel onverwachts, maar liefst 16 maanden na dato, kwamen er schriftelijke eisen van DAS. Nu waren er twee meesters in de rechten, Mr. S.E en Mr. M.E. J. ingezet. (Vooruit, laat ik ze sparen door hun naam niet voluit te schrijven) Ik denk dat voor zo’n zware delegatie door de ‘Ennetjes’ bijbetaald moest worden. Ze zijn bij DAS toch niet helemaal gek?!

Zeker is wel dat zij zich in hun tegenpartij hevig hebben vergist. Ik ben dan wel geen meester in de rechten, maar ben wel HBO geschoold als copywriter, waardoor vindingrijkheid een tweede natuur voor mij is geworden. En dat kan ik nou precies heel goed gebruiken, bij de lullige eisen over het groen in mijn tuin. Het kan zomaar zijn dat mijn tegenaanval met foto’s van mijn prairietuin versus de natuur onvriendelijke tegeltuin van de ‘Ennetjes’ de doorslag gaf. Want DAS gooide de handdoek in de ring. Hoera, hoera, hoera!

De ‘Ennetjes’ blijken helemaal niet tegen hun verlies te kunnen, gingen daardoor dapper door. “Dan moet het maar extra geld kosten,” zullen ze hebben gedacht. Misschien wel om niet aan hun ‘Billy-bluf’ verhalen op een boot als ‘de Zuipschuit’ ten onder te gaan?! Kortom, vandaag kreeg ik een low budget brief (dus zonder het duurdere aantekenen) van een Alkmaarse vEvH advocatenkantoor.

Inhoudelijk was dit schrijven niet veel anders dan van DAS. Wel werd ik er toe aangemoedigd om in de tegeltuin van de buren de overhangende takken van mijn bomen te snoeien. Ja dag! Er werd behoorlijk hoog van de toren geblazen.

Misschien doordat de meester in de rechten een dubbele achternaam heeft, meende hij zich veel te kunnen permitteren. Zelfs te veronderstellen, dat ik geen onderhoud aan mijn tuin verricht, sterker nog vEvH meent mij te kunnen sommeren, pfff voor zo’n wapen zullen de ‘Ennetjes’ toch wel extra hebben moeten betalen?!, dat ik mijn tuin jaarlijks moet bijhouden.

Jemig, wat een gotspe. Mijn tuin is altijd heel goed onderhouden, terwijl de ‘Ennetjes’ tot december 2014 er een zooitje van hadden gemaakt, om daarna met veel bombarie, inclusief een hoogwerker over de daken heen, hun tuin leeg te trekken om er daarna natuur onvriendelijke tegels in te pletteren. Zelfs mieren zijn daar, door plaatsen van lokdoosjes, niet welkom.

Voor mij is het echt onbegrijpelijk dat de ‘Ennetjes’ maar door blijven gaan, terwijl zij bijna nooit thuis zijn. Ook dat nog! Veel onbegrijpelijker vind ik het dat meester dubbelnaam de uitkomsten van DAS negeert. Voor mij alleen maar verklaarbaar als hij meent een melkkoe te hebben gevonden.

De ‘Ennetjes’ trekken hun poeplap wel, ten minste, dat lijkt mij zo, als ik denk aan het verhaal over zwart geld, wat mij destijds inspireerde tot het schrijven van mijn verhaal ‘Motor met Zijspan,’ wat in mijn kroondomein staat opgeslagen. Trouwens, kenners hebben meerdere verhalen gevonden, waartoe de ‘Ennetjes’ mij hebben geïnspireerd.

Bij zwart geld gaat de fantasie met mij op de loop. Het zal toch niet zo zijn, dat op een of andere manier de ‘Ennetjes’ hier zwart geld inbrengen, om het later met een belastingtruc, wit te kunnen wassen?! Pff, ik keek terloops even in de Gouden Gids. Er zijn nog heel wat advocatenkantoren die na elk verlies van de ‘Ennetjes’ kunnen worden ingeschakeld.

Ik kan mijn borst nat maken. Maar ja, zullen advocaten zó hun zakken willen vullen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office