Kroondomein.com

De tegeltuin van de Ennetjes

vervuilde goot

The Day After ben ik nog steeds verbolgen over het DAS/F van H-mailtje van gisteren, waar in een aperte leugen wordt verkondigd, dat er op 7 april een aangetekend schrijven is gezonden met ‘die spookbrief’ als bijlage. Zal mij benieuwen hoe de ‘handtekening voor ontvangst’ er uit ziet.

De DAS actie komt heel intimiderend over. DAS Collega Van Th. schijnt het 16 maanden geleden voor cliënt N niet goed te hebben aangepakt, zodat dát verliesgevende dossier werd gesloten, om doodleuk (nu door mr. E.  i.o.v. mr. M.E. J.)  een herkansing te nemen.

Om de toon te zetten vermeld de spookbrief dat de nieuwe dossiereigenaar zelf ter plaatse is gaan kijken, hoe ernstig het wel is gesteld met de overhangende takken. Ja hoor, er werd een blik in mijn tuin geworpen op het moment dat mijn tuin nog in winter-ruste was. Vorige week woensdag heb ik samen met een tuinman mijn prairietuin klaar gemaakt voor het aankomend voorjaar. Ook takken die bij de tegeltuin van de buren overhingen zijn weggehaald.

Dat onbegrijpelijke doorzeveren over bomen op de erfgrens kan ik ook maar niet begrijpen. Bomen die er bijna 40 jaar staan, gepland door de eerste bewoners van mijn huis. Die bomen stonden er dus ook al twintig jaar geleden, toen de ennetjes hier kwamen wonen. Nooit hebben zij dat als een probleem ervaren, tot het moment dat zij met veel bombarie, inclusief hoogwerker die over onze huizen reikten, hun verwaarloosde tuin (‘laat de overburen maar praten’) lieten leegtrekken. Toen duldden zij, tijdens de schaarse momenten dat zij thuis zijn, de natuurlijke omgeving niet meer.

Over de vermeende afvoerproblemen mocht ik van de expert, die ter plaatse is geweest, vernemen dat het niet onmogelijk zelfs waarschijnlijk is (door een pijpje wat ontbreekt) dat N zelf aan zijn afvoer heeft lopen klooien, wat verklaard waarom veertien (14!) jaar, nadat op mijn kosten een erkende loodgieter toen naar tevredenheid de afvoer had aangepast, er pas wordt geklaagd.

Wie weet is het de voorbode dat de ennetjes gaan verhuizen, waardoor hun geschiedenis wordt herhaald. Bij hun vertrek uit Castricum hadden zij ook al een juridische kwestie met een buurman.

Hoe kan DAS dit alles toch serieus nemen en daarmee mijn kostbare tijd vergriepen?!

                              0416

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office