Kroondomein.com

Het vertraagde DAS zwaktebod

Mediation

Het was zo’n lekkere dag. Lekker aan het werk voor SpaarTerug®, mijn geesteskindje. Met een voldaan gevoel was ik aan het volgende dossier toe, vernieuwen van mijn hypotheek. Minder leuk, al die cijfertjes, maar het moet en uiteindelijk staat het er erg gunstig voor.

Voordat ik mij er in ging verdiepen, keek ik even naar nieuwe mail: Hè, een bericht van Fanny?  Fanny, ik ken helemaal geen Fanny?! Gaat mijn dag nu nóg leuker worden? Benieuwd opende ik de mail.

Whaaat, ze is van de dossiergroep van de DAS en verwijst naar een aangetekend schrijven die ik 7 april ontvangen zou moeten hebben. Bijna met een glimlach bedacht ik dat dit een mailtje van 2015 moet zijn. Voor dit weg te pletteren toch maar even de bijlage geopend: Ik geloofde mijn ogen niet!

Doodleuk komt DAS terug op een laffe aanval van Buurman N, waarover ik 13 maanden eerder al van repliek heb gediend en nooit meer iets over heb gehoord. Zekerheidshalve (daar heb ik die verzekering niet voor nodig) schreef ik 26 maart 2015 aan het bijkantoortje van DAS in Zaandam, dat ik zonder verder tegenbericht de kwestie als gesloten beschouw. Geen bericht terug, dus:
Case Closed.

Natuurlijk heb ik mij destijds juridisch laten informeren, waarop ik terug kreeg dat Familie N. geen poot heeft om op te staan. Steeds als ik de ‘ennetjes’ zag lopen werd die conclusie volledig bevestigd. Zij inspireerden mij zelfs tot één van mijn aforisme: “Er zijn mensen die zó chagrijnig kijken, dat ik vermoed dat zij lachen als een spierziekte beschouwen.”

Voor mij: eind goed al goed.
En dan nu weer opnieuw?! Hoe bestaat het toch dat het bijkantoortje dit ineens weer op pakt, zonder gereageerd te hebben op mijn schrijven van 15 en 13 maanden geleden. En hoe: “Of ik bereid ben om aan een mediationtraject deel te nemen, om -en nu komt het- ‘de onderlinge verhoudingen verder niet te verstoren?’. Kan dat nóg verder dan, nadat ik zonder ooit ene  wanklank een aangetekend schrijven op m’n dak kreeg met onmogelijke eisen, een actie die de ennetjes hebben ingezet, kort nadat mijn Truus was overleden en ikzelf mijn kankergevecht had overwonnen. Valt zulk onfatsoen en meedogenloos gedrag nog weg te praten dan???

0416

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office