Kroondomein.com

Liever het westen

Click op de foto voor finish-muziek van een Big Band

Als fervent wandelaar loop ik ook graag in de omgeving van onze rivieren. De idyllische Vecht kwam ik op veel mooie momenten al tegen. Met de Linge maakte ik kennis tijdens de Bloesemwandeltocht van Geldermalsen. Kon daar, door de medewerking van het Nederlandse leger met pontons, via tuinderijen op hele aparte momenten zelfs oversteken. Zulke tochten smaken bij mij dan naar meer en die kwamen er. Eerst tijdens een bloesemtocht vanuit Leerdam, ook een tocht rond, langs en over de Linge.

Kort na Leerdam diende opnieuw de beroemde bloesemtocht van Geldermalsen zich aan, mijn kans om mijn breedtelijn van de Linge verder te verbreden. Daarom koos ik dit jaar niet voor de drie keer eerder gelopen ‘Parcours West,’ maar voor de twintig kilometer van ‘Parcours Oost,’ ook met de start vanuit de veilinghallen.

Direct had ik al in de gaten dat de Linge hier niet de leidraad was, we liepen bij Tricht er al boven, met Buurmalsen een klein momentje van touching. Mijn verwachtte Buren was niet het keerpunt van de tocht. Veel eerder staken we door weiden, een koeienstal en fraaie boomgaarden richting veilinghallen. Wat eerder viel te vrezen, de bloesem was nog erg van embryonale aard. Sec gesproken was het een mooie tocht, maar wel een om af te vinken.

De moeder aller bloesemtochten is toch parcours West van Geldermalsen. Je komt door meer dorpjes, oversteekt op pontons van het leger een paar keer de Linge en de Westerlingen voelen zich kennelijk veel meer bij dit evenement betrokken. Met veel muziek, ludieke versieringen, bierplaatsen, als variant op de lokale BBQ en aanmoedigingen beleef je alleen maar in het Westen.

Neemt niet weg, het was weer een pracht festijn. Terug in de veilinghal werden we getrakteerd op zo’n ouderwetse Big Band, zo een waarbij muzikant voor muzikant uit zijn stoel opstaat om zijn eigen riedel te geven. Een heerlijk Glenn Millermoment. In 2016 ben ik er zeker weer bij, maar dan weer lonkend naar het Westen.

0415

n.b.: Zeven jaar geleden kwam ik tijdens
de bloesemtocht van Leerdam de dood
tegen. Je leest het in mijn kroonjuweeltje:
https://kroondomein.com/f-van-der-h/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office