Kroondomein.com

Ik ben toch niet gek

mediamarkt

Het lijkt wel of pak folders barstens vol aanbiedingen, steeds omvangrijker worden. Nog effe en ik moet m’n brievenbus verbouwen, om de stroom van aanbod te kunnen blijven behappen. Gevoelig voor leuke aanbiedingen neem ik toch alle folders door.  Faillissementsverkoop, alléén deze week, verbouwingsuitverkoop, plaats maken voor de nieuwe collectie…, argumenten te over om mij tot aankopen te verleiden.

Als doorgewinterde consument weet ik zo langzamerhand wel op het juiste moment de juiste koopjes eruit te pikken. Tot dat ene moment… “Wij feesten met u mee en bieden u alleen vandaag onderstaande artikelen tegen inkoopprijs aan!”  Wouw, dat zijn nog eens aanbiedingen.

Tja, het was feest in de stad. Misschien is het inderdaad een leuke geste van die elektronicagigant om alleen die feestdag, niet op ons te willen verdienen.  Ik kon de verleiding niet weerstaan. Vooral de computers hadden mijn interesse. Niet geheel ongevoelig voor het aanbod viel het mij wel op dat er maar veertien euro op een desktop werd verdiend. Maar ja, het zal wel om de grote aantallen gaan, probeerde ik de prijspolitiek van de winkelketen te doorgronden.

Lust tot aankoop overviel mij. Op gehoorafstand stonden twee verkopers te praten over de computer, waar ook ik belangstelling voor had. “Met die kloksnelheid en met zoveel intern geheugen heb je écht niet meer nodig,” hoorde ik onbedoeld het pleidooi voor mijn keuze aan. “Nou ja, dan zet je er eventueel toch een externe schijf bij…,” ging het collegiaal verder. In gedachte was ik mijn bankrekening al aan het plunderen. Dit koopje moet ik mij niet laten ontglippen.

“….vergeet niet dat je ook nog eens zes tientjes personeelskorting krijgt…”  Zes tientjes personeelskorting op de inkoopprijs? Heel ontnuchterend begon er een belletje bij mij te rinkelen. Tuurlijk, de elektronicagigant heeft niets miszegt. Want, hún verkoopprijs is mijn inkoopprijs. Het blijft oppassen met die mooie aanbiedingen.

 

1013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office