Kroondomein.com

Kindercentjes voor het goede doel

centen

Het was zomer 1958, één van de allereerste schoolvakantiedagen. Tenminste van onze Openbare school. De katholieken hadden een week eerder vakantie, om ook nog eens een week later weer naar school te gaan. Kennelijk valt het zwaarder het katholieke kruis te dragen. Maar goed, de middenbaan van de Zuiderparklaan was, van de Loosduinseweg tot aan de Soestdijksekade één grote zandbak geworden.

De rails van tram lijn 15 was namelijk verwijderd, om plaats te maken voor een breder, geasfalteerde laan waar bussen zouden gaan rijden. Talamini en het koffiehuis, op de hoek van de Zuiderparklaan en de Velpsestraat, waren niet langer het onderkomen voor de conducteurs van tramlijn 15, die op dit eindpunt menig boterhammetje uit het tupperware hadden gehaald, waarbij tegen een heel billijk tarief een kopje koffie werd geserveerd.

In de grote tramlijnzandbak zijn wij tieners aan het scheppen, graven en aan het bouwen geslagen. Er verrees een klein Madurodam, waarvoor wij onder onze vriendjes heel wat speelgoed hadden gemobiliseerd. s-Avonds brandde er, gevoed door een autoaccu, zelfs een heuse minilantaarn. Omdat we, de enkele dagen dat wij klein-Madurodam exploiteerden, veel bekijks hadden, besloten wij een collectebus voor het Prinses Beatrix (polio) Fonds neer te zetten.. Enkele dagen nadien leverden, wij schoffies aan driedeliggrijsmeneren, in het statige pand van het Poliofonds, de opbrengst van de collecte in.

krantenartikel

0806

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office