Kroondomein.com

Kindercentjes voor het goede doel

Click op de centjes voor het artikel in de Haagsche Courant

Het was zomer 1958, één van de allereerste schoolvakantiedagen. Tenminste van onze Openbare school. De katholieken hadden een week eerder vakantie, om ook nog eens een week later weer naar school te gaan. Kennelijk valt het zwaarder het katholieke kruis te dragen. Maar goed, de middenbaan van de Zuiderparklaan was, van de Loosduinseweg tot aan de Soestdijksekade één grote zandbak geworden.

De rails van tramlijn 15 was namelijk verwijderd, om plaats te maken voor een breder, geasfalteerde laan waar bussen zouden gaan rijden. Talamini en het koffiehuis, op de hoek van de Zuiderparklaan en de Velpsestraat, waren niet langer het onderkomen voor de conducteurs van tramlijn 15, die op dit eindpunt menig boterhammetje uit hun Tupperware hadden gehaald, waarbij tegen een heel billijk tarief een kopje koffie werd geserveerd.

In de grote tramlijn-zandbak zijn wij jonge tieners aan het scheppen, graven en aan het bouwen geslagen. Er verrees een klein Madurodam, waarvoor wij onder onze vriendjes heel wat speelgoed hadden gemobiliseerd. s-Avonds brandde er, gevoed door een autoaccu, zelfs een heuse minilantaarn.

Omdat we, de enkele dagen dat wij klein-Madurodam exploiteerden veel bekijks hadden, besloten we een collectebus voor het Prinses Beatrix (polio) Fonds neer te zetten. Enkele dagen nadien leverden wij schoffies, aan drie-delig-grijs-meneren in het statige pand van het Poliofonds, de opbrengst van de collecte in.

Onze actie heeft zelfs de rubriek Onder de Haagse toren van de Haagsche Courant gehaald.

0806

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office