Kroondomein.com

Hygiënische communie

Click op de afbeelding voor de Hostiematiek

Als ik katholiek zou zijn, wil ik echt geen hostie van een geestelijke aannemen. Veel te bang dat ik door zijn geurende hand, ter plekke over mijn nek zou gaan. En dat hebben de geestelijken, door alle vreselijke onthullingen over misbruik van jongeren, over zichzelf afgeroepen.

Het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat ook wij hetero’s nu niet graag meer een hostie uit handen van de priester willen ontvangen. Zou zo, op tragische wijze, de kerkelijke traditie van de communie verdwijnen.?! Dat zou mij verdriet doen. Daarom wil ik graag de eeuwenoude traditie redden. Daarop heb ik het volgende gevonden.

Zonder de tussenkomst van de geestelijke handen, kan de hostie in de kerk voor de Mis beschikbaar blijven. Daarvoor wordt er dan een hostiematiek in de kerk geïnstalleerd. Met een muntstuk van een euro trek je op knielhoogte de hostie uit de muur, die je geheel volgens de rituelen, hygiënische tot je neemt.

Bij de hostie krijg je ook een 2 cl. flesje rode wijn, om de communie met JC te completeren. De kans dat je in contact komt met een mogelijk, geestelijke viespeuk is hiermee volledig vermeden.

Ik geloof dat met deze noodmaatregel de kerk alle tijd krijgt om te zuiveren en het imago te herstellen.

0310

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office