Kroondomein.com

Huisdiergarantie

Vlooienbestrijding

De vacht van mij poesje Lotta was zo langzamerhand weer het speelveld van de vlofamilie geworden. Het diertje krabde zich gek en was in de flanken drijfnat van het wassen. Bij haar krijg ik echter nooit de kans om met een pipetje ten strijde te trekken. Omzichtig ga ik daardoor altijd te werk met een pilletje Vlo Kill+, verstopt in een stukje tartaar.

Omdat de dierenspeciaalzaak deze Fleakiller al weer een tijdje in bestelling had staan, maar weer eens naar gevraagd. “Vlo Kill+ is niet meer leverbaar” “?” “Het wordt plots weer als medicijn beschouwd, dus mag het alleen door de dierenarts op recept worden geleverd,” kreeg ik als verklaring mee. Dus, hup naar de dierenarts.

“Nee, Vlo Kill+ wordt niet meer geleverd. Doordat de vlooien inmiddels resistent zijn, gaan ze er niet meer aan dood. Dat geldt trouwens ook voor die pipetjes van Frontline.” “Maar die druppels zijn nog wel te koop,” respondeerde ik met een goed gevoel voor wantrouwen. Veel meer dan “tja” leverde mijn opmerking niet op. “Maar wij hebben tabletten van Comfortis, die écht voor de vlo dodelijk zijn.” Op basis van het gewicht van mijn diertjes kocht ik een pil van 270 mg en 425 mg, voor de somma van € 17,50 (?!). Zo’n pilletje werkt een maand.

Gisteren snoepten zowel Lotta als Morro gretig de pilletjes naar binnen. De tartaar kan ik in het vervolg achterwegen laten. Maar ja, waar ik tot voor kort € 2,00 voor een pil betaalde, is het nu € 8,75; 440% duurder dus! Voor het mooie komt mijn constatering zes dagen te laat. Want, dit had met dierendag stuf tot schrijven moeten zijn.

Ach, wat kan die € 17,50 per maand mij nou schelen. Mij krijgen ze toch niet meer los. Maar nou de mensen die dol zijn op hun diertjes en zulke bedragen echt niet kunnen betalen?! De vlo de vlo dan maar laten? Of, de niet meer werkende pipetjes blijven proberen? Dat is toch drama. Eigenlijk heb ik er nooit zo bij stil gestaan, maar het houden van hond of kat is zo langzamerhand een luxe geworden en onbetaalbaar voor minder draagkrachtigen.

Misschien hebben velen daardoor geen huisdier meer?! Is er hierdoor onnodig veel eenzaamheid?! Zitten mede daardoor de dierenasiels overvol?! Het zou zomaar kunnen! Waarom wordt daar dan niets aan gedaan?

De oplossing is zo simpel: Gun iedereen zijn huisdier! Onder een bepaald inkomen zou men een diertje-met-garantie uit het asiel moeten kunnen krijgen. Alle medicijnen en medisch noodzakelijke ingrepen van díe asieldiertjes blijven door het dierenasiel worden betaald. Zonder dat de diertjes een baas gevonden zouden hebben, waren die kosten immers toch al voor het asiel. Door het wegvallen van de voedingskosten is er dan zelfs sprake van bezuiniging.

Een win-win situatie en iedereen blij. Zo wordt ook voorkomen dat een ziek diertje naar het asiel wordt teruggebracht. Of erger….

1015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office