Kroondomein.com

Het nieuwe fenomeen in de vervoerssector

Tot aan de zestiger jaren werden wij door PTT Post heel erg verwend, doordat zij nog twee keer per dag post bezorgde. Was een brief niet bij de ochtendpost, werd deze teleurstelling met de middagpost goed gemaakt. “Dat waren nog eens tijden….” Tante Post stond er voor garant, dat een brief sowieso de volgende dag werd bezorgd. Met pakketpost was het niet anders.

Vandaag de dag kunnen we naar die garantie fluiten. Tenzij je hiervoor (extra) wilt betalen. Voor brieven hebben we heden ten dage echter de Koninklijke Tante Post niet meer nodig. Binnen luttele seconden persen wij zélf ons schrijven door de internetlijn van een geadresseerde, waar ook ter wereld. Zo’n brief werd tot e-mail omgedoopt.

Iets wat helaas niet met pakketten kan, terwijl er steeds meer via internetwinkels wordt gekocht. Die extra bezorging kon PostNL niet alleen meer aan, waardoor er meer concurrentie ontstond. Ook toen kwam men binnen de kortst mogelijke tijd nog man.. uh menskracht te kort. Een slim zakenman bedacht hiervoor een revolutionaire oplossing, ingegeven tijdens zijn regelmatig stop bij een verkeerslicht langs een seniorencomplex.

Waar zijn concurrenten snel, sneller, snelst lieten bezorgen, waarvoor veel studenten worden ingezet, bracht hij senioren op de been die op hun gemakkie aan pakketjes bezorgen. Nee, niet op een speedbike of elektrische scooter. Maar, heel vertrouwd, achter hun eigen rollator. Een heerlijke vrijetijdsbesteding, leuk extraatje op hun AOW en vooral aanzien voor hun hernieuwde deelname aan het arbeidsproces. Ze doen er weer toe.

Zij die geen eigen vervoer hebben, kunnen via de zaak een rollator leasen. Speciaal voor het grijzen pakketten circuit werd er een fijnmazig distributiecentrum door heel Nederland opgezet. Nagenoeg alle supermarkten, buurtwinkels, banken, postkantoren en bejaardencentra sloten zich bij de senioren pakketdienst aan. Met als voordeel dat de bezorgers geen kilometervreters behoeven te worden en snel, sneller, snelst uit den boze blijft. De AOW-pakketdienst heeft ouderwets tijd nodig, bezorgt binnen drie dagen, maar dan wel degelijk, onthaastend goed.

De rollator pakketdienst, te herkennen aan het blauwe wankelwagentje waarachter de loper met grijs kenteken, valt niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Bij bejaardencentra is het een komen en gaan van die duwwagentjes. De bezorgers hebben het voor hun doen druk, druk, druk, lopen niet meer te sloffen en leveren een waardevolle bijdrage aan onze 24 uurs economie. Reken maar dat ze met veel plezier hun gezonde loopwerk dagelijks verrichten.

0123

NB: Gebaseerd op ‘Hergebruik bejaarden uit 1998’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office