Kroondomein.com

De Playlist van mijn ouders

click op de foto voor de playlist.

Uit het gezin met drie kinderen ben ik de laatst overlevende. Mijn broer Edward werd maar 66 jaar, terwijl m’n lieve zusje Kieneke (net) geen 68 jaar mocht worden. De jonge leeftijd waarop mijn moeder overleed. Mijn vader verloren wij al op zijn 62-jarige leeftijd. Kortom, biologisch gesproken zijn de Kronen niet bepaald een sterk ras.

En toch ben ik niet van de melkboer. Komen belangrijke facetten van mijn genen dan van de Wanmakers, mijn moederskant? Ik betwijfel het, want mijn opa werd 72 jaar. Hoewel, in die tijd was dat wel de gemiddelde leeftijd voor het eindstation.

Ik denk eerder, dat mijn oma’s Kroon en Wanmaker tenminste één gen aan mij hebben doorgegeven. Oma Kroon heeft, door suikerziekte op haar tachtigste nog een been moeten inleveren, om daarna nog vrolijk een aantal jaren door te leven. Oma Wanmaker werd ook ergens in de tachtig. Het lijkt erop dat ik op m’n vijfenzeventigste nog een tijdje heb te gaan.

Op deze gedachtenhobbel kwam ik door de trouwdag van mijn ouders. Vandaag had dat 83 jaar moeten zijn. Onrealistisch natuurlijk. Met overlijden van mijn vader hield het al bij 39 jaar op. Maar ach, het is natuurlijk kul om mijn ‘genen-bron’ aan enkele van mijn voorouders toe te schrijven.

Wel bepaalde karaktertrekken, waarbij het gevoel voor humor er vooral uitspringt. Daarvan kreeg ik een mix van mijn moeders Amsterdamse- en van mijn vaders Haagse humor mee. En dat geeft heel veel extra levensvreugde.

Om m’n ouders (daarom) te eren heb ik, van alle nummer één hits, van hun trouwdag door de jaren heen, een Play list samengesteld. Ik weet zeker dat op de 20e december die muziek bij hun feesten sfeer verhogend heeft gewerkt.

0123

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office