Kroondomein.com

Het loze vissertje

Dancing ShoesClick op de foto voor de ledenkaart

Met onze lesloze dansvereniging The Dancing Shoes, maakten we elk jaar een uitstapje met een touringcar, waarvoor Gerard zich ook had ingeschreven. Tot onze grote verbazing overigens, want Gerard was Jehova Getuige en mocht van zijn moeder helemaal niet met ons optrekken. Die zondag was iedereen dan ook in de bus gestapt, behalve Gerard. Zou zijn moeder dan toch hebben begrepen, dat hij naar The Dancing Shoes zou gaan?!

We waren inmiddels van de Soestdijksekade richting Rijswijk vertrokken, waar de tweede ploeg zou worden opgepikt. “Stop, stop, daar komt Gerard” en ja hoor achter onze bus aan reed er een brommerfietser, wild zwaaiend, met vistuig om z’n nek. De bus stopte, Gerard stalde z’n brom tegen een boom en kwam breed lachend op ons af.

“Wat heb jij nou voor hengels bij je, we gaan toch niet vissen?”, was natuurlijk de eerste vraag die hem werd gesteld. “Ach ik mocht natuurlijk van mijn moeder weer niet naar The Dancing Shoes, daarom heb ik m’n hengel gepakt en gezegd dat ik ging vissen”. Onder buldergelach stapte hij de bus in en kwam naast Netty zitten, ons lelijkste ledenmeisje dat moeilijk anschluss met de anderen had.

Het werd weer een dolle dag. Trouwens ook voor Netty, die zich prima met Gerard vermaakte. Als wij een consumptieve stop maakten, zochten zij beiden de luwte op. Die avond, toen wij ons dagje uit met een dansparty afsloten, waren Netty en Gerard niet van de dansvloer af te slaan. Zo werden zij ons spraakmakend liefdespaar van de dag. Later zelfs van het jaar, toen wij vernamen dat Netty zwanger zou zijn.

Gerard, die dacht dat het bij dat ene amoureuze dagje zou blijven, kreeg de schrik van z’n leven. Want zo leuk vond hij Netty nu ook weer niet. Toch droeg hij, als Jehova Getuige, manmoedig zijn lot en trouwde Netty. Maanden nadien bleek Gerard bot te hebben gevangen. Nelly bleek namelijk nooit zwanger te zijn geweest. Zij wilde zo alleen maar het loze vissertje aan de haak slaan. Voor haar een goede vangst, die door de wetten van Jehova Getuigen niet ongedaan kon worden gemaakt.

Omwille van zijn vrijheid, is Gerard toen écht van het vissen gaan houden.

0911

3 gedachten over “Het loze vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office