Kroondomein.com

Het kan weer

Vereniging van Eigenaren

Met twee linker handen word je soms behoorlijk in verlegenheid gebracht. Bijna tot bloedens aan toe, plastisch gesproken dan. Ik bedoel daarmee de lachende opmerking: “Kan je dan helemaal niets?” Licht gekrenkt zou je het dan graag hebben over de frustratie, die je als jonge jongen hebt opgelopen. Maar meestal doe ik het af met de opmerking “dat ik alleen dát doe waar ik goed in ben, waar andere zich eigenlijk ook aan zouden moeten houden.” Wat mij dan weer recht geeft op een grijns.

Eigenlijk heb ik het over de verleden tijd, want ik doe al lang geen beroep meer op dit soort vriendendiensten. Zijn er werkzaamheden te verrichten, die mijn vaardigheden te boven gaan, huur ik professionele hulp in. Ik kom hier op, doordat ik iemand een plezier deed met een wervingsbrief, waarop de reactie kwam “het zó niet gekund te hebben.” “Nee, daar hoef ik geen geld voor.” Ik vond het veel te leuk om mijn professionele kwaliteiten weer eens in te kunnen zetten. Het smaakte naar meer.

 “Kijk nou eens op de site “Alkmaar voor elkaar,” werd ik er toe aangespoord om rond vrijwilligerswerk op verkenning te gaan. Met verbazing zag ik de ene na de andere interessante baan mijn scherm over rollen. Ik werd ook nog eens op mijn kwaliteiten aangesproken. Zelfs mijn drie jaar ervaring als voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van onze driekamer flat in Maassluis kon ik alsnog verzilveren.

Van de week mag ik mijn kunstje in de communicatie doen, ter versterking van een aantrekkelijke organisatie en als aspirant-bestuurslid van de regionale Humanitas, met PR en communicatie in mijn portefeuille, heb ik binnenkort mijn eerste bestuursvergadering.

Ja, ik ben in de ban van vrijwilligerswerk, iets wat ik iedereen gun die zijn/haar vaardigheden, kennis en ervaring niet verloren wil laten gaan. Moet je ook doen jôh! Kijk voor de grap eens bij www.nlvoorelkaar.nl om te zien wat er allemaal wordt geboden én gevraagd. Je kunt daar zelfs een test doen, waarbij de uitkomst jou een beetje helpt in het bepalen van het type vrijwilligerswerk. Natuurlijk kan je er ook inhaken op datgene er wordt gevraagd.

Want, er is vraag naar allerhande vrijwilligerswerk.
Linkse of rechtse handen, dat maakt niemand wat uit. Er wachten open armen.

11.16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office