Kroondomein.com

Bedjedekje

Katerkop

 Van de zomer vreesde ik het al, m’n katerkop haalt de oliebollen niet. Uiteindelijk is hij al 15 jaar en zijn vacht was toen zó lelijk, vol klitten en bruine plekken, dat zijn onverzorgde uiterlijk op een signaal leek. Maar vooral, gedroeg hij zich ook niet monter. Ik heb ‘m toen in de tuin flink onderhanden genomen. De grootste klit weggeknipt en de bruine plekken haalde ik als een bosje veertjes met alle gemak uit z’n vacht.

Morro is altijd al handtam, leek nu kopjes gevend er nog eens van te genieten. Z’n vacht werd weer prachtig. Hij ging er zelfs weer, als van ouds, stoer en glimmend uitzien. Z’n loop was wel wat bedachtzamer geworden. Het werd meer hobbelen. Wat een opluchting. Mijn hartstikkevriend zal de oliebollen, paashaas, waarschijnlijk zelfs de volgende oliebollen tóch halen.

Hoop ik, want de laatste dagen lijkt hij niet goed te eten. Op zich niet altijd even makkelijk te controleren, want m’n 16 jaar oude vriendinnetjepoes probeert steeds weer opnieuw ook het bordje van Morro leeg te eten. Alleen daarvoor heb ik ze tijdens het eten al zo’n tien meter (keuken/patio) uit elkaar gehaald.

Vanavond had Morro geen hap genomen en vertrok naar de logeerkamer. Tegenwoordig houd ik al rekening met datgene hij het liefst uit de assortimentsdoos krijgt voorgeschoteld, en krijgt veelvraat Lotta de smaken waar Morro met lange tanden van eet. Nu was het ’t lichtblauwe zakje van Sheba (witvis) waar visliefhebber Morro z’n neus voor ophaalde. Door het getiktak van Lotta’s nageltjes op het parket, hoorde ik dat zij richting tweede voederplaats ging. Morro was inmiddels tien meter verderop het logeerbed opgesprongen.

Tja, dan maak ik mij weer zorgen. Waarom heeft mijn hartstikkevriend nou geen hap genomen?! Zijn bordje had ik inmiddels in de logeerkamer gezet, maar meneer moest het niet. Op zoek naar de geruststelling vlijde ik een theedoek uit op bed, om dicht bij z’n snuit zijn maaltijd nog eens voor te schotelen. En verdomd, het tafeltje ‘bedje dek’ werkte. Nog niet de helft van het portie, maar gegeten heeft ie. Pff, wat een opluchting.

1116

n.b.: Morro werd weer helemaal de oude.
Werd met ruim 18 jaar zelfs oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office