Kroondomein.com

Het bakzeil van de Ennetjes

lekker pûh

Het begon allemaal 2 ½ jaar geleden, op 23 januari 2015. Uit het niets kreeg ik een aangetekend schrijven van DAS Rechtsbijstand, waarin de Ennetjes zich beraden over rechtsmaatregelen, als ik hun afvoer niet laat repareren en mijn bomen niet zou snoeien.  Die afvoer is in 2003 al op mijn kosten gerepareerd.

De Ennetjes probeerden daaruit zelfs een slaatje te slaan, door de loodgieter extra opdrachten te geven, wat op mijn factuur terecht kwam. Natuurlijk heb ik dit geweigerd, zodat de Ennetjes een conflict met mijn loodgieter kregen. Vanaf dat moment  werd mijn groeten niet meer beantwoord. Door hun negatieve uitstraling heb ik dat nooit erg gevonden.

Toch begreep ik niets van die aangetekende brief. Nog geen twee maanden daarvoor kreeg ik namelijk van één van de Ennetjes (-/v) nog een vriendschapsverzoek voor FaceBook, waarvoor zij bij mij echter niet door de selectie is gekomen. Na die eerste brief bleef het heel lang stil, maar liefst 14 maanden(!) Toen kwam er dan toch weer een brief, nu per e-mail toegezonden. Opnieuw twee maanden daarna volgde weer een brief, nu van een lokale advocaat. Gaande de tijd trokken de Ennetjes de eis over de afvoer in. Daarvoor in de plaats eisten zij dat mijn Berk in de voortuin nagenoeg zou moeten worden gehalveerd.

De ene leugen werd op de andere leugen gestapeld, met als dieptepunt de verklaring bij de rechter, dat zij 14 juli 2014 mij een aangetekend schrijven hadden gezonden, die ik zou hebben geweigerd. Hun advocaat beloofde tijdens de rechtszitting dat ik daarvan het bewijs toegezonden zou krijgen. Achteraf bleek ook dít niet waar te zijn.*

Slot van het liedje, het vonnis van de rechter: Alle eisen van de Ennetjes zijn verworpen.
                                                                              🙂
Maar, omdat ik  in die tussentijd heb gesnoeid en dit op advies van mijn advocate nog drastischer na de dagvaarding heb herhaald, werden de Ennetjes niet voor alle kosten veroordeeld.* Dit besluit nam de rechter n.m.m. in de veronderstelling dat de Ennetjes mij 14 juli 2014 een aangetekende brief zonden, die ik zou hebben geweigerd. Hun advocaat beweerde daar van bewijzen te hebben. Dat dit is gelogen kwam pas na de rechtszitting aan het licht. *Ik kan hiervoor in hoger beroep, wat volgens mijn advocate zo’n € 5.000,= kan gaan kosten. Zij wil hieraan niet meer meedoen (?!) en adviseerde mij hiervoor een andere advocaat te nemen.

Ik neem de gok niet om, met € 5.000,= in te zetten, € 4.000,= terug te winnen. Daarvoor wantrouw ik de rechtspraak. De rechter -/v heb ik als een scheidsrechter ervaren die een slechte wedstrijd heeft gefloten. “De bal van de rechtspraak is mij te rond.”

Onrechtvaardig en dikke pech. Ik overweeg het nog wel in de media te brengen, omdat elke frustraat, met zijn rechtsbijstandverzekering als betaalpas, je met leugens voor de rechter kan slepen. Maar ach, misschien moet ik het er maar bij laten en het afdoen met onze opvatting bij onverwachtse uitgaven: “Jammer, maar ons krijgen ze echt niet los.”

-o-o-o-

n.b. Lees hoe dit bizarre verhaal begon:
https://kroondomein.com/schadeclaim-voor-afwijzing-facebook-vriendschap/

0617

4 gedachten over “Het bakzeil van de Ennetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office