Kroondomein.com

Fiftyfifty Kabinet

Het zal mij benieuwen hoe lang deze fiftyfifty (m/v) regering stand houdt. Zal overigens de formatie zó overdreven lang (9 maanden, een dubieus record) hebben geduurd, doordat er coûte que coûte een gelijke verdeling mannen/vrouwen moest komen? (De D66 hobby) Trouwens, mogen zij nog  als mannen en vrouwen worden aangeduid? Leden van het mannelijke- en leden van het vrouwelijke kunnen, misschien? “Beste reizigers regeringsleden…” Het wordt allemaal wel steeds ingewikkelder, maar dit ter zijde.

Gewoonte getrouw is er nu ook de nodige kritiek op de samenstellen van Rutte IV, nog los van de wegebbende verontwaardiging dat de, door hun toeslagenmisdaad, weggestuurde regering Rutte III in dezelfde samenstelling (VVD, D66, CDA en CU) ‘lachend’ is teruggekomen. Ik zal nooit fan van ze worden.

Sowieso vind ik het héél gek dat oud-minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Karin Hildur (Kajsa) Ollongren (tuurlijk D’66) ook in het nieuwe Kabinet is teruggekomen. Nu als Minister van Defensie. Nog los van haar discutabele prestaties op Binnenlandse Zaken, vind ik haar onbetrouwbaar om de grote baas van ons leger te zijn.

Als oud (dienstplichtig, lichting 67-3) medewerker op het geclassificeerde secretarie van de Inspectie der Infanterie, weet ik hoe er met geheime, zeer geheime en NATO geheime stukken omgegaan dient te worden. Dan denk ik nu terug aan eind maart jl., toen Ollongren interne stukken van de regering onbedoeld met de wereld deelde.

Wat bezielt Rutte (of Kaag) om op een Ministerie vol (internationale) geheimen iemand aan te stellen die zelfs interne stukken niet valt toe te vertrouwen.

0122

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office