Kroondomein.com

Grensoverschrijdend gedrag van Eneco

Eneco nam de klanten van het failliet gegane Welkom Energie over, wat de directeur per e-mail die ‘klanten tegen wil en dank’  liet weten en vooral dat de energielevering gewoon door zou gaan. Prijzen werden niet genoemd, wél dat zonder toestemming van de klant, de nog onbekende termijnbedragen automatisch van de rekening zouden worden afgeschreven.

Een week later, terwijl de energielevering al door Eneco plaats vond, werd het nieuwe maandbedrag medegedeeld. Voor mij was dit met € 330,= maar liefst 141% méér. Met een paarse ondergrond werd met ‘Let op:’ cryptisch heel vaag er op gewezen, dat bij opzegging het veel meer kan worden. Omdat ik met dit nietszeggende dreigement geen overwegingen kon maken, heb ik hier verder geen aandacht aan geschonken.

Natuurlijk zocht ik via overstappen.nl of de gasprijs werkelijk zó hoog was geworden. Via Engie zou ik met een eenjarig contract ‘slechts’ 70% meer moeten betalen, ten opzichte van mijn maandbedrag van Welkom Energie. Dus bleek Eneco, de Welkom Energie-klanten, met hun rug tegen de muur, een grove poot uit te draaien. Node koos ik er voor om z.s.m. over te gaan naar Engie.

Snel daarop (10 januari 2022 een e-mail met bijlage 11 januari 2022) reageerde de Directeur Customer Services van Eneco met een eindnota. Over de geleverde 2 maanden energie wilde zij nogmaals een vergelijkbaar bedrag innen, waarvoor zij van automatische incasso gebruik zou maken*. In een 6 pagina tellende bijlage vol cijferbrij werd hierover de (voor een leek onbegrijpelijke) verantwoording gegeven. Resumé: Eneco verlangt van mij, toen met m’n rug tegen de muur, voor twee maanden energie leveren 369% méér dan ik eerder op contractbasis betaalde.

*Natuurlijk heb ik het bedrag van hun eindnota direct terug laten boeken en zoek ik o.a. langs gerechtelijke weg uit of Eneco mij legaal mag bestelen. Ook heb ik vanaf hun eerste e-mail Eneco telkens direct van repliek gediend. Achteraf bleek mij echter dat zij elke e-mail (ongevraagd klant geworden; aankondiging absurd maandbedrag; dubbele energiekosten op eindnota) als noreply@eneco.com hadden gezonden. Mij lijkt het respectloos, heel tekenend voor dit bedrijf, om met nieuwe klanten noreplay (zonder tegenspraak te dulden dus) te corresponderen.

n.b.: Om Eneco’s dubieuze manier van zaken doen te illustreren,
heb ik het ter vergelijking op een andere branche geprojecteerd,
zie: https://kroondomein.com/gekkenwerk/

0222

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office