Kroondomein.com

Mijn chagrijnige smoelwerk

AH zelfscanner met camera

Meneer AH, sowieso op het hoofdkantoor, zal mij wel een vervelende consument vinden. Want steeds als mij iets klantonvriendelijks overkomt, laat ik dat digitaal weten. Netjes, zoals het hoort, reageert men altijd wel vanuit de winkel. Vanuit Zaandam blijft het dan stil.

Recent onthulde Radar dat de (nieuwe) scanners van Albert Heijn zijn uitgerust met een camera. Kennelijk met de bedoeling om onze gezichtsuitdrukkingen bij aankopen te registreren. Zaandam reageerde met de melding dat de camera’s niet aan staan.

Dan rijst toch wel de vraag waarom ‘die gluurders’ op de scanners zijn aangebracht. Meneer Hein investeert toch geen duizenden euro’s voor camera’s om ze vervolgens niet in gebruik te nemen?! Trouwens, ze zijn toch stiekem in roulatie gebracht en werden stom weg door een consumentenprogramma onthuld.

Hebben zij nog meer ‘stiekem werk in uitvoering?’ Dat doet mij aan mijn onbeantwoorde klacht denken: Van het ene op het andere moment werd er door AH met een extra service gestopt. Voorheen kon ik namelijk mijn digitale boodschappenlijstje in de volgorde van mijn looproute uitprinten. Dit kan niet meer. Die extra optie is weggehaald. Niet omdat zij hiermee kosten besparen, want die zijn er natuurlijk niet.

Maar waarvoor dan wel? Voor mij staat vast, dat zij ons ertoe willen verplichten om het boodschappenlijstje via een door hun aangewezen app samen te stellen. Waarom is dat dan? Kunnen zij zó stiekem meer persoonlijke informatie ons ontfutselen?

Sowieso is het al héél raar dat een leverancier de consument een extra service ontneemt, terwijl daar geen kostenbesparing mee gemoeid is. In negatieve zin is Albert Heijn hierin uniek. Daardoor doe ik bij AH, met steeds meer tegenzijn, mijn boodschappen. Alleen het zelf scannen lokt mij naar hun winkel. Om gluurders de aanblik van mijn chagrijnige smoelwerk tijdens het winkelen te besparen, plak ik de camera op de scanner af.

-o-o-o-

n.b. Op een zwak moment heb ik op m’n iPad toch maar 2 Apps’ van AH geïnstalleerd.(zie foto)
Op beiden valt echter geen boodschappenlijstje uit te printen, laat staan dat hierop een route indeling mogelijk is.

1021

Een gedachte over “Mijn chagrijnige smoelwerk

 1. Heidy

  O jee, daar had ik geen weet van.! Gebruik dat ding ook nooit.
  Na al die jaren, waarin de wonden hoop ik grotendeels geheeld zijn, lees ik zomaar weer
  een juweeltje!

  Allang niet meer bij de stichting werkzaam maar wel gezegend met drie katten en twee honden
  wil ik je hartelijk groeten

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office