Kroondomein.com

Een goeie bak

In de ruim vier jaar dat ik node ‘hoofd huishoudelijke dienst’  ben, heb ik ook heel wat kneepjes van het ‘inkoopvak’ bijgeleerd. Deze week deed zich weer zo’n slimme inkooptruc voor. De afvalbak onder de gootsteen moest worden vernieuwd. Omwille van het gemak moest het weer zo’n bak met zogenaamde ‘swingdeksel’ worden. Op de site van dames’ grootste leverancier oriënteerde ik mij hierop en inderdaad Blokker biedt ‘m als klassieker voor onder de tien euro aan. Op naar de winkel om tot een vergelijk te komen.

Ik verbaasde mij over de grote verscheidenheid aan afvalbakken. Zoals dat bij mannen met auto’s gaat, behoort bij elk type vrouw kennelijk een andere bak. Wie weet praten de mannen daardoor ook over hun bak, als ze hun auto bedoelen. De klassieker, de bedoelde damesbak dan, stond er echter niet bij.

In directe omgeving zijn nog twee filialen van deze huishoudgigant, Blokker 2, nee. Blokker 3, ook niet. Mijn teleurstelling viel van mijn gezicht af te lezen, waar de verkoopster heel commercieel op inspeelde: “Kunt u het niet vinden meneer?” Van de Swingdeksel had zij nooit gehoord, maar met plezier keek zij even met mij mee, naar de bakkenpresentatie op hun site.

“Nee, daar kan ik u helaas niet aan helpen.” “In twee andere filialen ook al niet,”  respondeerde ik zelfs een beetje zeurderig. “Dat kan meneer, sommige artikelen biedt Blokker alleen via hun website aan.” “Maar dan staat er Webshop Only bij”, gaf ik te kennen vooraf mijn huiswerk goed te hebben gedaan. “Trouwens, de digitale meneer Blokker verlangt dat er minimaal voor vijftien euro het winkelmandje wordt ingeschoven.”

Uit ervaring weet ik dat zulke kennis van zaken bij een goed verkoper altijd empathie op roept. Ja hoor, ook dit keer. Eerst nog even netjes volgens haar instructies: “Heeft u in uw omgeving niet iemand, die ook zo’n afvalemmer of iets anders samen met u op de Blokker website wil kopen?”  Haar gezichtsuitdrukking verried echter de komst van een geheel ander advies, waarvoor zij eerst mijn tegenwerping aan moest horen. “Juffrouw, het gaat mij echt te ver om via FaceBook een oproep te doen om ‘Samen te Blokkeren!’” “Te Blokkeren?” “Nou ja, om samen met een FaceBookvriend digitaal iets bij Blokker te kopen.”

Het Blokkermeisje had niet alleen gevoel voor humor, maar was ook inventief en leek graag soms buiten de lijntjes te willen kleuren. Er ging niet eens een “U heeft het niet van mij” aan vooraf. “Meneer, bestel naast die afvalbak gewoon iets anders, om aan die € 15,00 te komen. Bij het afhalen geeft u het extra product direct terug.” “Ôhw, wat ben jij gemeen, maar wel héél inventief. Zal ik er voor de lol een grote ladder bij bestellen?” “Ha, ha, meneer, dan zou ik zelfs kiezen voor de 3-zitsbank Belle van € 489,00.”

Thuis gekomen bestelde ik de gewenste afvalemmer met Swingdeksel. Zag met een glimlach nog even dat grote, onhandelbare 3-zitsbank voorbij komen. Ik hield het toch maar bij een simpel weerstation, wat al weer terug ligt in de schappen.

0116

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office