Kroondomein.com

Echo

Echoput

“Hoe heet de burgemeester van Wezel… ezel.” De echoput was ons graag van dienst. Het was ook maar een geintje om, in het bijzijn van de vreselijk leuke ome Jan van Wezel, als jongen die vraag schalks de echoput in te roepen. Vandaag, precies een week geleden, was er niets schalks aan die echo. Dit keer was de (echo) roep: “Heeft Arnold nog kanker, kanker , kanker…?”

Normaal gesproken lag ik eens per halfjaar aan die kanker-echo-put. Was daar dan ook totaal niet nerveus over. Gelukkig was er uiteindelijk voldoende reden om die frequentie naar eens per jaar terug te brengen. Daarbij heb ik dan wel  de pech mij de laatste maanden niet echt senang te voelen. Ongetwijfeld heeft dat ook te maken met mijn ‘onverwerkt verdriet,’ én doordat die typhuskanker veertien maanden na de dood van mijn Truus, mij ook heel hardhandig te grazen heeft genomen.

Daarbij komt dat ik in de afgelopen tijd kennelijk ook nog veel vriendschappen op 60 graden te heet heb gewassen, waarmee die krimp verklaarbaar is. Het blijkt heel normaal te zijn, vrienden te verliezen nadat je partner is overleden. Ik prijs mij dan maar gelukkig dat, surrogaat of niet, er digitaal sprake is van een royale aanwas. Humor, mijn manier van denken en doen, werpt hierbij zijn vruchten af. Hulde voor mijn kroondomein.com Ik had slechter af kunnen zijn. Tenminste….

De officiële uitslag van de echo staat er aan te komen, waardoor ik de slaap maar niet kan vatten. Filmisch blijft die echo van een week geleden maar door echoën. “Ik kan uw blaas niet vinden. Heeft u kortelings nog gedronken?” “Nee, sinds gisteren nuchter.” Een collega werd er bij geroepen, waarbij ik slechts een paar begrijpelijke trefwoorden opving: “uitzaaiingen – schoon – lever.”

Direct na dat onderzoek, vroeg ik de arts of het zorgelijk was. Er moest immers een collega-arts bij komen. “Welnee, ik ben een arts in opleiding, alles is écht oké, dus tot volgend jaar maar weer.”  Ik moest er maar op vertrouwen. Gelukkig werd dit nu ook officieel bevestigd. Wat een opluchting.

-o-o-o-

n.b. Die kanker-echoput tref ik inmiddels nog eens per 10 jaar

1215

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office