Kroondomein.com

Drie Euro bijvangst

Oxfam Novib

Hoewel de meeste TV-commercials aan mij voorbij gaan, werd ik recent getroffen door een mooie commercial van Oxfam Novib. Niet zozeer door het mooie doel, maar meer door de aanpak. Iets van: “Alsjeblieft maakt per SMS drie Euro over en verder geen gezeur.” Da’s een slimme campagne, want met bijna 8 miljoen huishoudens x drie euro kan dit tot bijna 24 miljoen euro oplopen. Top!, daar doe ik natuurlijk aan mee.

Helaas, ook deze inzamelingsactie voor een goed doel is heel onbeschaamd in elkaar gestoken. Die drie eurootjes blijkt slechts een bijvangst te zijn. Het is de inzamelaars meer te doen om jouw 06-nummer. Want, nog geen twee weken later werd ik door Oxfam Novib gebeld, om mij voor de drie euro te bedanken. Ja, ja.

“Het doel heiligt de middelen,” kent ook z’n grenzen. Want, ondanks dat ik direct duidelijk aangaf, dat mijn portemonnee niet verder open zal gaan, kreeg ik een ontroerend verhaal over de wijze waarop het geld besteed gaat worden. En ja, daarvoor zijn die paar eurootjes natuurlijk niet genoeg. Of ik maar donateur wil worden voor tien euro per maand.

Denkt Oxfam Novib nou écht dat wij hier ook achter lopen?

0818

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office