Kroondomein.com

De weg kwijt

“Keer om alstublieft!” “Keer om alstublieft!” “Keer om alstublieft!” Navie blijft het maar herhalen, “Keer om alstublieft”. Zij wil dat ik midden op de A1 rechtsomkeer maak. Spook gaat rijden. Ja dag Navie, ik negeer je gewoon. Maar het bleef niet bij de A1. Ook op de A2 en de A4 wilde ze mij laten spoken. Navie is niet goed meer bij haar hoofd, dus moet ze er uit.

Navie staat voor het Nissan Connect programma, waarvan ik versie 2012 op mijn navigatiesysteem heb. Het stamt nog uit de tijd dat je de nieuwe versie moest kopen. Bij de importeur/dealer voor maar liefst € 127,50 en dat heb ik er echt niet voor over.

Maar ja, om mij nou te pas en te onpas midden op Rijkswegen door Navie om te laten keren heb ik natuurlijk ook geen zin in. In de acht jaar tijd dat Navie actief voor mij is geweest, zijn er heel wat verkeerswegen veranderd en bij gekomen. Toch maar eens kijken of er buiten de dealer om een Update goedkoper valt aan te schaffen.

Ja dus, op Marktplaats. Ene Samuel biedt mij, zelfs de allernieuwste versie 2020, aan voor € 49,= Terwijl de dealer mij, voor ruim drie geeltjes meer, af zou willen schepen met versie 2018/2019. Een dag later lag versie 2020, verzegeld en wel, al op mijn deurmat.

Het is toch te gek dat je, tien jaar klant van Nissan, bij de dealer de hoofdprijs moet betalen. Vorig jaar wilden zij ook al een diepe duik in mijn portemonneetje maken, toen ik offerte vroeg voor het monteren van een trekhaak, inclusief fietsdrager. Zij vroegen maar liefst € 400,= (32%) méér dan een BOVAG-garage.

Wat zijn dat toch voor woekerprijzen die Nissan, bij andere merken zal het waarschijnlijk niet anders zijn, trouwe klanten rekent als zij iets extra’s willen. Stel je nou eens voor dat Nissan die woekerprijzen ook bij ‘nieuw’ doorvoert, dan gaan die prijzen tenminste met 33% omhoog.

Absurd natuurlijk, maar waarom dan wel als de klant iets extra’s wil kopen?

0720

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office