Kroondomein.com

De das om

jasje dasje

Bij EVA spraken drie wijze mannen over het kleedgedrag van de heren politici, waarbij ondermeer de stelling werd ingenomen, dat sowieso de minister-president zich in een donker kostuum mét stropdas dient te presenteren. Tijdens mijn arbeidzame leven heb ik dat ook zo ervaren.

Zo kwam ik bij een directeur van een reclamebureau, die een gesprek zonder stropdas absoluut niet aankon. Dan begon hij te hakkelen. Sterker nog, als hij een telefoongesprek moest voeren, deed hij éérst zijn colbertje aan. Dit om in vloeiende zinnen zijn gesprek te kunnen voeren. Zelf kwam ik, voor de deur van een grote elektronicaketen, er achter mijn stropdas te zijn vergeten. Maar oké, meneer de directeur kende ik vrij goed, wist dat hij een sportfanaat was, waardoor ik hem ook in iets van een coltrui voor mij zag. Mooi niet. Strak in het donkerblauwe pak met dito stropdas werd ik ontvangen. Hoewel het niet uit de resultaten bleek, voelde ik mij toen heel ongemakkelijk en heb na het gesprek direct een stropdas gekocht.

Later overkwam mij nog eens zoiets, toen ik werkte bij het socialistische dagblad Het Vrije Volk, waar de ribbroek met coltrui bijna uniform werd gedragen. Slechts een enkeling van ons team was in jasje-dasje. Zo was er een vrijdag dat ik, na het bestuderen van mijn agenda, ook maar eens sportief voor de dag wilde komen. Niet dat ik daar een corduroy voor had aangeschaft. Het bleef bij een gewone broek met poloshirt. Na mijn eerste, sportieve bezoek reed ik opnieuw linea recta naar een herenmodezaak, waar met wit overhemd en stropdas de mise-en-scène in de oude staat werd teruggebracht.

Dat heb ik volgehouden tot ver na de dassenzwaai van onze Prins Claus.

0215

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office