Kroondomein.com

Merken discriminatie

Over het algemeen hebben demonstratrices van proefproducten geen vat op mij. Als ik, bij voorbeeld bij Albert Heijn al iets te proeven neem, doe ik dat af met een vriendelijk knikje. Totdat mevrouw Perla met haar koffiecups een standje had ingeruimd. “Verrek Perla, die gewone koffie hebben wij jaren gedronken. Deed niets onder bij de koffie van Lysbeth Mintjes, beter bekend als de Weduwe Douwe Egberts, maar was wel een stuk goedkoper.

Perla verdiende dus een kans. Met plezier werd er een Lungo bakkie voor mij ingeschonken. Verrassend lekkere koffie voor 26 cent per kopje, waar George Clooney voor zijn Nespresso maar liefst 41 cent voor vraagt. Nu raakte ik wel met Miss Perla in gesprek, waarbij ik haar openhartig vertelde jaren lang Perla koffie te hebben gedronken en er geen moment bij stil heb gestaan om ook eens naar de Lungo cups te informeren. Het werd mij vergeven, wat werd beklonken met de aankoop van een paar doosjes.

Eenmaal toe aan een herhaal aankoop wist ik niet meer welke smaken ik had gekocht. Ik gokte op Perla Lungo Orgiginale en maakte gebruik van de Bonus 3 halen twee betalen. Eenmaal thuis ontdekte ik de verkeerde kleur van de cups. Maar ach, Perla is Perla, niet waar. Was dat maar waar. Het was niet alleen de smaak die mij tegenviel, maar de cups waren nauwelijks te doorboren* en, veel erger, het hete water wilde niet doorlopen. Wat een sof, dus per e-mail bij Oom Albert een klacht ingediend.

Binnen de kortst mogelijke keren kreeg ik antwoord en ondanks dat ik de verpakking al had weggegooid, kon ik de winkel mijn geld terugkrijgen. Prima service, nietwaar? Nou, eigenlijk niet, want in het betreffende mailtje werd mij ook medegedeeld dat mijn Siemens/Nespresso-apparaat voor de Perla cups niet geschikt is. Niet compitabel, zoals zij schrijven. Heel klantvriendelijk noemen zij de koffiemachines van Citiz, Compact, Concept, Maestria, Inissia, Kitchenaid, Lattissima, Le Cube, Pixie, Prodigio, U en Expert, die de Perla cups wél door laten lopen.

Nou Albert, je bent pas écht klantvriendelijk als je op de verpakking, of bij het schap meldt: “Let op, niet geschikt voor de Nespresso koffiemachines van de A-merken.”

 

-o-o-o-

 

*Toch liet ik mij er toe verleiden om nogmaals Perla cups te nemen, omgerekend voor € 0,14 per stuk. Maar liefst € 0,27 goedkoper dan Nespresso. Door het zilverpapier zijn deze cups ook goed te doordringen, loopt prima door én is héérlijke koffie.

0419

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office