Kroondomein.com

De Congresbon®

Click op de foto om te lezen dat mijn idee door fakealibi.co.uk is gejat 

Alleen al gedurende door de vele congresdagen in Noordwijkerhout, heb ik heel wat deelname-motieven leren kennen. Van het demonstratief nietsdoen, een fraaie typering die reclamegoeroe Hans Ferrée hieraan gaf, tot serieus verder uitdiepen van het vak. Maar er zijn d’r ook zat, die naar zo’n tweedaagse komen om voornamelijk te netwerken, ja zelfs om orders te schrijven. Ook leerde ik een categorie kennen die het congres aangrijpt om lekker een paar dagen van huis te zijn. Door mij, zo neutraal mogelijk, de bloemetjes buiten categorie genoemd.

Tijdens mijn laatste congres heeft juist die groep bloemetjes buiten mij creatief aan het denken gezet. Aan, of liever via, hen valt geld te verdienen. Zo kwam ik op het idee van de De Congresbon®. Stel je voor: Over de hele wereld gaan er zogenaamde fopcongressen worden gehouden. Over elk denkbaar onderwerp en branche. Dus van lezingen over links liggend gras voor een betere melkproductie tot openhartoperaties.

Dergelijk fopcongressen bestaan alleen maar in gelikt foldermateriaal. Min of meer als sprookje. Desalniettemin voorzien van geloofwaardige informatie over het congres, het congrescentrum, de gastsprekers, de hotelaccommodatie en een voorlopige deelnemerslijst. Voor elk willekeurig fop-congres koopt men via kroondomein.com de Congresbon®, (prijs op aanvraag)

Na de uitvoerige brochure met keuze uit veel fop-congressen te hebben ontvangen, moeten alle paperassen worden ingevuld, zoals: Welk fop-congres, de door jou gewenste personalia, data en locatie. Daarna volgt de bevestiging van deelname, opnieuw met een fraaie, hoogglans brochure, de Fake-deelnemerslijst waarop ook jouw naam prijkt en algemene informatie voor het thuisfront. Dit alles als garantie voor een paar dagen de bloemetjes buiten zetten, waar ook ter wereld.

De kosten van de Congresbon® zijn van de belasting aftrekbaar en is het deelnamebewijs bruikbaar voor het upgraden van de Curriculum Vitae (CV).

Dus, mocht je mij binnenkort ergens op een deelnemerslijst van een fop-congres, geniet ik van de opbrengsten van mijn Congresbon-idee, in een luxueus hotel op de Bahama’s. Met een Hotelbon, dat wel.

-o-o-o-

naschrift:
Alibiservice

Je kunt het zo gek niet fantaseren, of het wordt door de werkelijkheid achterhaald. Getuige het krantenartikel van 29 maart 2005, achter de foto boven. Had ik maar nooit die column in het congresblad geschreven, want nu bestaat, in Engeland inmiddels ’s werelds enige Alibi Service, waar je elk denkbaar voorwendsel aan kunt schaffen.

0901

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office