Kroondomein.com

Buurbecue

Click op de afbeelding voor de organisator zelf achter de tap

Aanvankelijk was het een hele opgave, om vanuit de Randstad een nieuw domicilie in Noord- Holland Noord te vinden. Maar ja, het was de verplichting van mijn nieuwe werkgever, dus hebben wij dit gebied, met behulp van makelaars afgestruind.

Als grootstedelingen kwamen we snel tot de conclusie dat, daar waar de vierbaansweg overgaat in een tweebaansweg,  we met zoeken moesten stoppen. Uiteindelijk vonden wij ons geluk in Alkmaar, vooral toen daarmee onze jongens- en meisjesdroom, wonen aan het water, werkelijkheid was geworden.

Ondanks dat het aanvoelde als hier willen we nooit meer weg, realiseerden we ons dat het onderling contact binnen het rustige wijkje redelijk ingetogen was. De eerste de beste lekker tuinweer-dag lanceerden wij deze constatering over de coniferen heen, waarna we snel met onze buurtjes, onder het genot van inspirerende drankjes, een brainstormcessie hielden.

Twee dagen nadien was ons eerste rondschrijven in de omliggende brievenbussen gedeponeerd en liep het storm met welwillende reacties. De organisatie van een buurbecue kon van start en dat vraagt heel wat organisatietalent, ook al vindt het festijn slechts enkele meters buiten de eigen tuinen plaats.

De politie gaf vergunning af, nadat wij beloofden na tienen de muziek te dempen en om middernacht de tap te sluiten. De brandweer leverde de gebruiksaanwijzing voor verstandig vuurtje stoken en de dienst stadsontwikkeling voorzag ons van afzethekken met een waar verkeersbord, verboden in te rijden. Vanuit onverwachtse hoek, maar wel heel Nederlands, kregen wij toen zelfs via de toetsingscommissie Wijkgericht Samen Werken een heuse subsidie aangeboden, waardoor we het inschrijfgeld met maar liefst 40% lieten zakken.

Het werd een zwoele zomeravond, met een marktkraam waarop veel lekkers werd uitgestald. De karbonades, worstjes en Hamburgers lagen gekoeld klaar om te worden gebarbecued. En uiteraard stond de biertap op een strategisch punt in de directe omgeving van de statafels gepositioneerd.
.
Eerst wat onwennig, bijna op huisnummer gerangschikt, werd het eerste glaasje gezamenlijk genuttigd. Bij het tweede drankje veranderde op heel natuurlijke wijze automatisch de samenstelling van de statafels. Zo werd de kennismakingsronde vrij snel ingezet.

Toen eenmaal het lekker geroosterde vlees werd genuttigd, was de ene postcode niet meer van de andere te onderscheiden. Met de minuut liep het aangenaam verpozen verder tot het maximale op, waarbij iedereen zijn achternaam tegen zijn voornaam verruilde.

Niet door een technisch mankement, maar door het lekker doordrinken van de buurtjes, viel klokslag middernacht de biertap stil. Het vuur werd gedoofd en het gelegenheidsgezelschap viel in kleine groepjes vrolijk uiteen.

Door de geslaagde buurbecue kwamen buurtjes, niet alleen op loopafstand, dichter bij elkaar.

0603

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office