Kroondomein.com

Buurbecue

buurbecue

Aanvankelijk was het een hele opgave, om vanuit de Randstad een nieuw domicilie te kiezen in Noord Holland Noord. Maar ja, het was de verplichting van mijn nieuwe werkgever, dus hebben wij dit gebied, met behulp van makelaars afgestruind. Als grootstedelingen kwamen we snel tot de conclusie dat wij ons in Alkmaar wilden settelen. Zeker toen daarmee onze jongens en meisjesdroom, wonen aan het water, tot werkelijkheid kon worden verheven.

Toen wij voelden hier helemaal nooit meer weg te willen, realiseerden wij ons dat de onderlinge contacten binnen het rustige wijkje redelijk ingetogen waren. De eerste de beste lekkertuinweerdag lanceerden wij onze constatering over de coniferen, waarna we snel met onze buurtjes, onder het genot van inspirerende drankjes, een brainstormcessie hielden. Twee dagen nadien was ons eerste rondschrijven in de omliggende brievenbussen gedeponeerd en liep het storm met welwillende reacties. De organisatie van een buurbecue kon van start en dat vraagt heel wat organisatietalent, ook al vindt het festijn slechts enkele meters buiten de eigen tuinen plaats. De politie gaf vergunning af, als wij beloofden na tienen de muziek te dempen en om middernacht de tap te sluiten. De brandweer leverde de gebruiksaanwijzing voor verstandig vuurtje stoken en de dienst stadsontwikkeling voorzag ons van afzethekken met een waar verkeersbord, verboden in te rijden.

Vanuit onverwachtse hoek, maar wel heel Nederlands, kregen wij toen zelfs via de toetsingscommissie Wijkgericht Samen Werken een heuse subsidie aangeboden, waardoor wij de inschrijfgelden met maar liefst 40% lieten zakken. Juist hierdoor liep het aantal inschrijvingen nog verder op. Zonder dat er één formulier voor was volgeschreven werd ons, vanuit hogere sferen, zwoele zomeravondsubsidie toebedeeld. De marktkraam met een uitstalling aan lekkers werd neergezet, de sta-tafels gepositioneerd en de tap op een strategisch punt aangesloten. Alle buurtjes konden zich verzamelen, wat dan ook niet lang op zich liet wachten.

Eerst wat onwennig, bijna op huisnummer gerangschikt, werd het eerste glaasje gezamenlijk genuttigd. Bij het tweede drankje veranderde op heel natuurlijke wijze automatisch de samenstelling bij de sta-tafels. De kennismakingsronde had zich vrij snel ingezet. Toen eenmaal het lekker geroosterde vlees werd genuttigd, was de ene postcode niet meer van de andere te onderscheiden. Met de minuut liep het aangenaam verpozen verder tot het maximale op, waarbij iedereen zijn achternaam tegen zijn voornaam verruilde , wat de nadere kennismaking nog verder ten goede kwam. En alsof er een chip voor was ingebouwd, viel klokslag midden nacht de biertap stil, was het vuur gedoofd en viel het gelegenheidsgezelschap in kleine groepjes vrolijk uiteen.

Door onze geslaagde buurbecue was men onderling minder ingetogen en werd ieders voornaam in ons buurtje vanaf dat moment meer dan voornaam.

0603

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office