Kroondomein.com

Bedankt voor uw reactie

kerstkaarten

Zo, mijn kerstkaartenzorg was volledig van de baan, toen een reclamefolder van TPG Post mijn brievenbus werd binnengeschoven. Mijn te late idee, om een kaart speciaal te laten drukken, hoefde ik nu niet in een veel-in-een-dozijn-kaart om te zetten. Tante Post lokte mij naar hun website om daar digitaal mijn eigen kaart te ontwerpen, om daaraan mijn adressenbestand toe te voegen, waarbij zij beloofden binnen drie dagen mijn kaart bij m’n vrienden en kennissen thuis te bezorgen. Tegen € 1,15 per kaart, dat wel. Maar oké, het is toch maar één keer per jaar Kerst.

Doordat ik met een lucky shot digitaal een fraaie foto van onze nieuwe kater Morro had gemaakt, was het illustratieve gedeelte van de kerstkaart snel gerealiseerd. In 5 stappen werd mij op www.tpg.nl verder de weg naar het kerstkaartensucces gewezen. Persoonlijke tekst toevoegen, illustratie en adressen op de site wegschrijven en verder naar de vijfde stap, betalen via je creditcard. O jee, foutmelding: “De pagina kan niet worden weergegeven. HTTP-fout 500 Interne Serverfout Internet Explorer”. Jemig, nog maar eens proberen. Niet één stapje terug, dat kon niet, dus weer opnieuw het hele ritueel. Stap 5, wederom foutmelding. Dan nog maar eens én nog maar eens proberen. Tálloze malen, nog eens proberen. Geduldig werd mij steeds weer opnieuw de foutmelding gegeven. Via een verborgen helpsite, ruim 3 weken voor het nieuwe jaar, riep ik de hulp van TPG-Post in.

Zoals de antwoordcomputer mij voorspelde, had ik binnen 2 werkdagen antwoord: “Bedankt voor uw reactie. Onze excuses voor het geleverde ongemak. Onze technische mensen zijn druk bezig om het probleem op te lossen. De oorzaak is op dit moment nog niet bekend. Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben.” Nee, dat hebben jullie niet, TPG-Post. Want, wanneer kan ik mijn kerstkaarten dan wel versturen? Opnieuw was er binnen twee dagen antwoord, waarmee overigens de tijd van tijdig versturen verder verstreek. Zij mailden: “Bedankt voor uw reactie. Wij hebben nog geen informatie ontvangen dat het probleem geheel is opgelost. Wij wensen u prettige feestdagen.”

Júllie wensen mij prettige feestdagen?! Prettige feestdagen wil juist ík mijn vrienden en kennissen wensen, via de dienst die u mij heeft aangeboden. Is er nog hoop?” Ja hoor, na twee dagen wederom antwoord van Tante Post: “Probeer het volgende… bla,bla, bla,…zoek naar koppelingen die verwijzen naar de informatie die u zoekt. Wij wensen u prettige feestdagen.” Zo langzamerhand drong de incompetentie en klantonvriendelijkheid van dit geprivatiseerde staatsbedrijf tot mij door. Kennelijk heerst bij hen nog steeds de cultuur dat het verboden is, om in oplossingen te denken.

Ten einde raad deed ik hen een handreiking. “TPG Post oké, nu we samen hebben vastgesteld dat u uw beloftes over digitaal bestellen van kerstkaarten niet kunt nakomen, wil ik u de illustratie van mijn kerstkaart, de tekst en het adressenbestand per e-mail toesturen, zodat u het geheel kunt samenvoegen en alsnog mijn kaarten bij vrienden en kennissen kunt bezorgen.” In een poëtische parkeerwachterstekst had ik opnieuw binnen twee dagen bericht: “Wij kregen volgend antwoord van de productmanager: Wij kunnen er helaas niet aan beginnen om losse bestanden van beeld, tekst en data te gaan samenvoegen en op die manier de kaarten te versturen….” En, jazeker…, “Wij wensen u een prettige feestdagen.”

Het is toch om uit je vel te springen, zoals die postmonopolisten klanten in de kou laten staan. Onwillekeurig moest ik denken aan dat andere geprivatiseerde staatsbedrijf, de Nederlandse Spoorwegen, waarvan ik dit jaar door vertragingen, met blaadjes op de rails, stroomstoringen en acties van het personeel, meerdere malen het slachtoffer was.

Nu bij ons inmiddels de kerstkaarten binnenstromen en wij nog steeds geen kaarten hebben verstuurd, verzocht ik des duivels per mail, mijn klacht nu maar bij hun directie neer te leggen. Gerobotteerd kwam wederom het antwoord binnen twee dagen. “Het spijt ons dat de Kaartenservice niet is gelukt. Een reden zou kunnen zijn de serverproblemen die wij in het weekend van 14-15 december hebben gehad. Bla, bla, bla…  én PRETTIGE FEESTDAGEN

Tja, die productmanager, met z’n hele crew van TPG Post Klantenservice, heeft wel héél erg veel pech gehad. Wat valt dat te betreuren. Dan is het eigenlijk beschamend, dat ‘k zever over het feit dat ik daardoor geen kerstkaarten had en alsnog mijn kaartinkopen op de markt moest doen. M’n vrienden en kennissen moesten maar even wat langer wachten.

Gekweld door wroeging, bied ik de productmanager en crew van TPG Post mijn verontschuldigingen aan. En om het goed te maken, heb ik voor hen een VIP plaats laten reserveren voor het Nieuwjaarsconcert in Wenen. De VIP-kaarten, inclusief vliegtickets, stuur ik oudejaarsdag per TPG Post toe. Ik wens jullie HEEL VEEL PLEZIER!

nieuwjaarskaart

1202

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office