Kroondomein.com

Aftellen

Robot stofzuiger

Tijdens mijn arbeidzame leven had ik al de luxe om thuis te werken. Alleen ’s maandags kwam ik op kantoor, daarnaast was ik veel op pad. Zo was ik eigen baas in loondienst en dat vroeg natuurlijk de nodige discipline. Ooit daarvoor getipt had ik mij een systeem aangeleerd, waardoor ‘luiheid’ er niet in kon sluipen.

Elke werkdag moest ik minimaal 10 punten halen, alvorens de dag er op mocht zitten. De toegekende punten waren afhankelijk van de type werkzaamheden. Administratie werd bijvoorbeeld minder gewaardeerd dan een klantencontact, waarbij een bezoek het hoogste scoorde. Deze manier van werken was top, zowel voor de baas als voor mijzelf. Eén keer heeft het mij zelfs een driedaagse Parijs opgeleverd. Natuurlijk door mij opgetekend, Vanaf de 4e alinea in: https://kroondomein.com/soms-met-de-lezersbus/

Maar dit terzijde. Nu ik alleen voor het huishouden sta, heb ik dat puntenstelsel opnieuw van stal gehaald, waardoor ik dagelijks een huishoudelijke taak uitvoer. Eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden, dat ik hiervoor hulp heb ingekocht. Om de paar dagen zuigt een robot (delen van) mijn huis. Voor hem een makkie, want alles is gelijkvloers. Wel heb ik voor deze werkzaamheden Kiwi als opzichter aangesteld. Voor hem was het eventjes wennen, maar inmiddels helpt m’n Katerkoppie mij met plezier.

0520

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office