Kroondomein.com

Zijn simpele doelgroep

Gezamenlijke Haagse Slagers

Noem het publieksgeilheid, want ik heb het altijd leuk gevonden om mijn presentaties voor een zo groot mogelijk publiek te houden. Van mij mocht de Rotterdamse Kuip worden afgehuurd, waar ik op de middenstip mijn betoog zou willen houden.

Groter dan de branchevereniging Gezamenlijke Haagse Slagers, of nee, de jaarvergadering van de Rotterdamse marktkooplui is mijn publiek niet geworden. Toch was dat al een hele kluif en moest je verdomd goed oppassen dat een grappenmaker, alleen al om de lachers op zijn hand te krijgen, je niet schaakmat zou zetten,.

Er waren natuurlijk voldoende technieken om zulke vrolijke Fransen te pareren. Ooit had ik het geluk om daarvoor een meerdaagse training te krijgen van de Engelse goeroe David Bloch. Als je daarvan de basistechnieken vasthield en wist waarover je sprak ging geen zee te hoog. Gisteravond aan de dis van vrienden hadden we het daarover, doordat Etienne recent nog in Brussel een presentatie voor zijn producten heeft moeten houden.

Wij kwamen toen op een heel grappige conclusie: Marketingtechnisch gesproken hoeft hij zijn doelgroep niet erg te verfijnen. Bij hem volstaat de meest simpele schifting, een tweedeling tussen vouwers en proppers. Hij heeft alleen maar met vouwers te maken. Dat maakt zijn presentaties een stuk makkelijker, want een eventuele grappenmaker kan hij direct een koekje van eigen deeg geven, met: “uw redenering kan ik volgen, want u bent duidelijk een propper.”

Hij weet ongetwijfeld daarmee de lachers op zijn hand krijgen.

*N.B.: Lees omwille van de clou
mijn verhaal vouwers en proppers:
https://kroondomein.com/vouwers-en-proppers/

0215

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office