Kroondomein.com

Wij herinneren ons deze nog, nog, nog…

buurtvriendjes

Ondanks dat belasting betalen nooit mijn hobby is geweest, had ik vandaag een zwak moment, waarvoor ik spontaan mijn knip wilde trekken, om een leuk bedrag aan vermakelijkheidbelasting te fourneren. Nooit eerder zou belasting betalen zo gerechtvaardigd zijn geweest. Ik zat weer met mijn makkertjes van weleer.

Hoewel wij net niet uit de tijd stammen, dat de fotograaf met z’n kop onder een zwarte doek verdween, om ons naar het vogeltje te laten kijken, was het toch ruim een halve eeuw geleden dat we, als Haagse buurtvriendjes kerstbomen hebben lopen rauzen, rotjes in de paardendrollen lieten ontploffen, als SAS (Speel Altijd Sportief) elke keer een verloren fredikeetje speelden in het Haagse Zuiderpark. De meest denkbare kwajongensstreken uithaalden, waarvoor de ‘mimosa’ (onze straattaal voor politie) meer dan eens werd gealarmeerd. Ook de eerste keer klaks* hebben deelden we met elkaar.

Zo’n moment van terug in de tijd gun ik iedereen van harte. Lol maken van toen heeft zich nu, misschien wel in overtreffende trap, fantastisch herhaald.

 

n.b.: * Fredikeetje is Haags voor partijtje voetbal .
Klaks is plat Haags voor sperma

11.10 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office