Kroondomein.com

Vreten op aarde

sparrenbos

Zij stonden bij nacht in het bos. De geldmakers van de groene vlakten. Eens per jaar levert de nutteloze dennenbomen hen veel geld op. Grote of kleine boom…, kappen maar!

De prijs is toch door de bank genomen. Later geven de marktkooplui de echte waarde aan de bomen. Grote bomen een geeltje, kleine bomen een joet.

En gekocht worden ze. We zijn nu eenmaal allemaal dol op ons natuurschoon. Snel omhakken, om in onze gezellige woonkamer dit natuurschoon te verzieken, met industriële troep.

Kerstballen, elektrische kaarsjes, en tandbedervende kransjes, we hangen het allemaal in de boom. “Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijt gij wonder schoon.” Als wij je met onze kitsch hebben volgehangen. Sterf in je onnatuurlijke omgeving met ballen in je nek en een piek in je kruin. Sterf, omdat wij zo van de natuur houden. Sterf voor onze banale traditie. Verbrandt op onze stapel van heilig vuur.

Troost  je, oh dennenboom. Meerdere van jouw bosgenoten moorden wij voor ons kerstfeest uit. Konijnen, hazen, fazanten…, zij lagen bij nacht in het veld, dood…morsdood. Want de kerst is feest, ons feest van vreten en zuipen. Voor de mens z’n welbehagen,  ja welbehagen. Bomen en dieren sterven voor onze vrome gedachten. “Ere zijt God”.

Vroom, een belevenis van religieuzen en heidenen. Vreten op aarde, Misschien ooit bedoeld als vrede op aarde… Jezus, vrede?! Hoe kan het in hemelsnaam toch vrede op aarde zijn, als de een zijn vol gevreten pens al boerend, onder genot van te veel glaasjes, met Rennies tracht te verdoven. Terwijl anderen in de rimboe van honger liggen te creperen.

Hoe kan er vrede op aarde zijn, als de een zijn hoofdpijn van het zuipen verdrijft met een aspirientje, terwijl de ander ligt te sterven aan de tyfus?! Hoe kan er vrede op aarde zijn als de dictators van de kapitalistische, socialistische en communistische mogendheden de hongerende wereld een hap rijst voorhouden, om daarvoor in ruil land en bevolking mee te sleuren in eigen denkbeelden.

Vreet van ons en haat onze vijanden. Met een hap rijst de bevolking uitlokken tot een meedogenloze burgeroorlog. Tegen of juist voor een land als Amerika. O nee, de gruwelijke leiders van de beschaafde wereld vergassen geen volkeren, zoals Adolf Hitler deed. Geen weldenkend mens zou vergassen van de medemens nu nog toestaan. Het weldenkend mens is humaan. Ook wel christelijk genoemd.

Zij hebben trouwens een goedkoper middel om volkeren te onderdrukken, door middel van een hap rijst. Giro 77777 ten bate van de hongerende wereld, daaraan schenken wij graag. Zo betalen wij mee aan de happen-rijst-des-doods. De 77777-rijst heeft méér moorden op z’n geweten dan de Tweede Wereldoorlog slachtoffers heeft geteld.

Vreten op aarde!
God, waar zijn wij mee bezig?

Kerst 1978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office