Kroondomein.com

Sta-in-de-weg-tafels

Gelukkig is het statisch verjaardag vieren drastisch veranderd.  Heel vroeger werd het plezier gevonden in het doen van familiespelletjes en het samen zingen van populaire liedjes uit het Nederlandse repertoire. Tijden veranderen. Het werd opgevolgd door de kring viering. Heel statisch stonden toen de stoelen in een grote kring stijf tegen elkaar aan. Bij de grote(re) families kwamen er zelfs klapstoeltjes voor in de lege hoeken.

Het succes van zo’n avond was sterk afhankelijk van degene tot wie je links en rechts van je was veroordeeld. Min of meer een loterijtje dus. En evenals met de Staatsloterij ben ik bij die stoelenloting menigmaal op een niet uitgekomen. Saai gezelschap links en rechts.

Met veel plezier maak ik tegenwoordig gebruik van  het nieuwe fenomeen: de sta-tafel.  Mijn eerste confrontatie met dit nieuwe feestmeubel deed ik op bij een grootschalige party, die zowel in huis als in de tuin plaatsvond. Door die gehele feestruimten stonden vele sta-tafels opgesteld. Na het feestvarken te hebben begroet, het verwachtte kadootje te hebben ingeleverd, zocht ik een willekeurige sta-tafel op die toevalligerwijs dicht bij de bierpomp stond opgesteld. Alsof er een ijshockeywedstrijd zou beginnen, werden alle handen van naasten in directe omgeving geschut.

Een bereidwillige sta-tafelgenoot had al een tappie voor mij ingeschonken en de eerste kwinkslag viel. Een klein, uiterst corpulente mannetje, nam echter de kwinkslag serieuzer dan was bedoeld. “Dat moet je niet zeggen, ikzelf heb het toch eens gehad dat ………..” Aan een sta-tafel later trof ik meer gelijkgestemden, waardoor het een jolige avond is geworden.

Ons latere feest kwamen er natuurlijk ook sta-tafels. Eerlijk gezegd aanvankelijk door mij omgedoopt tot sta-in-de-weg-tafels.  Te enthousiast had ik er namelijk te veel gehuurd, waardoor er tijdens de party veel moest worden geslalomd. Een ervaring rijker werd er in het vervolg verstandiger ingehuurd.

Neemt niet weg dat het in kleine kring ten onrechte altijd sta-in-de-weg-tafels is gebleven.

0723

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office