Kroondomein.com

Ik vertrok juist letterlijk een spier

Click op het kaartje voor de pijnbestrijders

Ook al reed ik afgelopen zaterdag* met mijn gestekkerde KOGA, was het toch stampen tegen een straffe noorderwind over ruim 14 kilometer op de Friese Zeedijk, wat niet zonder gevolgen bleef. Na van mijn (‘Uitgekookt’) avondmaal met bord op schoot te hebben genoten, wilde ik een paar meter verder de afwas in m’n keuken deponeren. Edoch, alleen het opstaan lukte. Het ene been kreeg ik letterlijk niet meer voor het andere, met een ondragelijke spierpijn als gevolg.

Strompelend haalde ik nog net de keuken, maar ja ik moest door naar m’n slaapkamer om daar de Revitive Circulatory Stimulator op te halen. Die lichte stroomstootjes werkte altijd helend. Van de hevige pijn lukte het echter niet om ‘m uit een onderla te pakken. Geslachtofferd liet ik mij op bed vallen, waarbij ik alle kanten opdraaide en spartelde als een vis op het droge. Maar liefst een uur hielden die intense pijnen aan, om uiteindelijk volledig te verdwijnen.

Ik weet het, eigen schuld. Er was sprake van kleine scheurtjes in de spiervezels, wat voornamelijk met (veel) water drinken en gebruik van magnesium kan worden voorkomen. Na een aantal dagen 3x daags een magnesiumpil te hebben geslikt, wilde ik het vandaag opnieuw avonturen. Weer moest ik tegen de noorderwind opboksen, nu op een deel van de Westfriese Omringdijk, richting Schagen en met de wind in de rug langs de kust weer terug.

Ook nu was het weer een pracht tocht en leek ik zelfs in goede vorm te zijn, want mede door soms van de knooppuntroute onbedoeld te zijn afgeweken, heb ik ‘fluitend’ (bij wijze van babbelen natuurlijk) 81 kilometer de teller opgejaagd. Trots hield ik er een blij gezicht aan over.

En die gemene spierpijn? Uhhh, kennelijk is mijn magnesiumkuur nog niet helemaal op pijl. Enne, waterdrinken? Eerlijk gezegd had ik mij onderweg de tijd moeten gunnen om mijn grote bidon opnieuw met water te vullen. Gelukkig waren de pijnscheuten iets minder hevig en sowieso van korte duur. Het vroeg wel om 30 extra minuten stroomstootjes.

Na er over gelezen te hebben, heb ik in het vervolg ook Hittepetit stand-by. Truus gebruikte dit tijdens haar ziekbed als pijnbestrijder. Kersenpitten die in de magnetron moeten worden verwarmd en zijn ideaal om spieren warm te zetten.

0623

*Zie: https://kroondomein.com/friese-herinneringen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office