Kroondomein.com

I Am Sailing

Gezamenlijke Haagse Slagers

Noem het publieksgeilheid, want ik heb het altijd leuk gevonden om mijn presentaties voor een zo groot mogelijk publiek te houden. Van mij mocht de Rotterdamse Kuip worden afgehuurd, waar ik op de middenstip mijn betoog had willen houden.

Groter dan de branchevereniging Gezamenlijke Haagse Slagers, of nee, de jaarvergadering van de Rotterdamse marktkooplui is mijn publiek niet geworden. Toch was dat al een hele kluif en moest je verdomd goed oppassen dat een grappenmaker je niet schaakmat zou zetten, alleen al om de lachers op zijn hand te krijgen.

Er waren natuurlijk voldoende technieken om zulke vrolijke Fransen te pareren. Ooit had ik het geluk om daarvoor een meerdaagse training te krijgen van de Engelse goeroe David Bloch. Als je daarvan de basistechnieken vasthield en wist waarover je sprak ging geen zee te hoog. Gisteravond aan de dis van vrienden hadden we het daar over, doordat Etienne recent nog in Brussel een presentatie voor zijn producten heeft moeten houden. Wij kwamen toen op een heel grappige conclusie. Voor zijn bedrijf hoeft hij, marketingtechnisch gesproken, zijn doelgroep niet erg te verfijnen. Bij hem volstaat de meest simpele schifting, een tweedeling tussen vouwers en proppers.*

Hij heeft alleen maar met vouwers te maken. Dat maakt zijn presentaties een stuk makkelijker, want een eventuele grappenmaker kan hij direct een koekje van eigen deeg geven, met: “uw redenering kan ik volgen, want u bent duidelijk een propper.” Ik weet wel wie dán de lachers op z’n hand krijgt.

In mijn tijd bij Dagblad Het vrije Volk heb ik indirect overigens wél bij meer dan een paar honderd mensen succes geboekt. Rod Stewart kwam in de Rotterdamse Kuip een concert geven, waarvoor wij een extra krant maakten, die stoel-aan-stoel in het stadion werden verspreid. Natuurlijk moesten wij daar ook sponsors voor hebben. Jetset opticien Ben Akkermans leverde een bril aan Rod, “Do Ya’ Think I’M Sexy 1), wat hij natuurlijk publicitair wilde uitbuiten. Met een bevriend reclamebureau maakte ik voor de surfplankfabrikant Ten Cate de achterpagina van de concertkrant. Hierop een actiefoto van een aantal surfers (een hot item) én de volledige tekst van Rod’s hit I Am Sailing.

Zaterdags was het concert, wat live op de radio werd uitgezonden. Onderweg om leuke dingen te doen, luisterde ik natuurlijk via mijn autoradio. Ik weet nog precies waar ik reed, op het moment dat uit bijna 50.000 kelen I Am Sailing 2) letterlijk werd meegezongen.

Een moment dat de ruitenwissers van mijn auto aan de binnenkant dienst hadden kunnen doen.

Rod Stewart1)https://www.youtube.com/watch?v=jVzHX4ketC4
2)https://www.youtube.com/watch?v=2n9fFTH917M


*N.B.:
Lees omwille van de clou

mijn verhaal vouwers en proppers:
https://kroondomein.com/vouwers-en-proppers/

0215

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office