Kroondomein.com

Over-geste

Elvis collectie

Wie goed doet, nog beter ontmoet. Tenminste, zo ging het bij mij vandaag. Nu het leasecontract (gelukkig) afloopt, ga ik niet nog eens een keertje een eindbedrag bij KPN inleveren, om officieel eigenaar van de Samsung S3 mini te worden. Ik dop mijn eigen smartphonedopjes wel.

Dus, het toestel is inmiddels uit de vaart genomen, om met m’n eigen mobiel verder te gaan. Omdat KPN niet bepaald een liefdesrelatie met mij heeft opgebouwd, gun ik hen ook niet, datgene waarvoor ikzelf destijds nog eens extra mijn portemonnee moest trekken, om voor ongeveer een geeltje mijn geleende smartphone met de originele Samsung Flipcover te beschermen.

Ik ontcoverde het toestel, aanvankelijk niet te weten wat ik er verder mee moest. Ruilen HHW/Alkmaar kwam terug in mijn herinnering, waar ik inclusief een afbeelding de Flipcover te ruil aanbood. Voor wat? Nou dat was veel minder belangrijk, “doe maar een voorstel voor een CD’tje of DVD.” In gedachte was wat mij betreft alles goed. Liever er iemand een plezier mee doen, dan de KPN te pliesen, nietwaar?!

Heel snel had ik een reactie, “of het een DVD’tje van Elvis mocht zijn?” Een aanbod waar toch weer bij mij de gretigheid ontwaakte. “…als het dan de Hawaï-show is?!” “Dat wel, maar op CD.” Ik vond het prima. Vandaag vond de overdracht plaats, waar een plastic tasje aan te pas kwam: “Geef die man toch de hele collectie,” had haar man gezegd. “Ach ja, wij hebben toch alles in de computer staan,” lichtte zij deze vrijgevigheid nog toe.

Tja, mijn geste werd danig over-geste. Meneer Van Dale, neem alsjeblieft over-geste als nieuw woord in Jouw Grote op, wie weet is dat een nieuwe stimulans om elkaar meer te gunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office