Kroondomein.com

Van/Voor Vriendinnetje

Andrea RohloffClick op de foto en zie schrijfster Andrea in haar tijdelijke baan

Nu de Boekenweek van start is gegaan, hoop ik van harte dat Andrea nog niet bij De Slegte terecht is gekomen. In de uitverkoop van het warenhuis liggen is al erg genoeg. Tijdens ons weekje Berlijn hebben wij met Andrea Rohloff erg veel plezier gehad. Zij was onze barjuffrouw van het hotel. 

Na een dagje toeristisch rond te zwalken en lekker te hebben gegeten, is het van ons een goede gewoonte om nog effe de bar aan te doen, alvorens ons mandje in te kruipen. En ondanks dat het hotel was volgeboekt kreeg dit nauwelijks navolging. Dat maakte het overigens niet minder gezellig. Want Andrea was onderhoudend genoeg en had als Duitse, tot onze verbazing, een grote dosis humor. Met de dag kwamen we meer van elkaar te weten.

Tijdens onze laatste avond wisselden wij onze e-mailadressen uit en zegde ik haar toe dat onze foto’s van Berlijn, achter een wachtwoord, op mijn site zouden komen te staan. De naam van mijn site noteerde zij niet, maar in plaats daarvan ging zij op de PC er ter plekke naar toe, www.kroondomein.com. Na er even rond te hebben gesurft, vroeg zij honderduit over mijn gepubliceerde verhaaltjes, die zij zeker in alle rust zou lezen, om zo tegelijk weer wat kennis van de Nederlandse taal op te halen.

Kort voor het naar bed gaan kwam van haar er een onthulling: “Ik heb een boek geschreven, autobiografisch met als Nederlandse titel ”Verloren tijd.” Over de inhoud wilde zij niets kwijt. “Je moet het zelf maar lezen,” spoorde zij ons aan. Achteraf begrepen wij wel waarom. Als naïef meisje kwam zij ooit terecht in een Turkse gevangenis.

En ondanks dat zij haar onthutsende verhaal uitvoerig had opgetekend, was zij Face to Face duidelijk de schaamte nog niet voorbij.

0715

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office