Kroondomein.com

Omhoog fietser, kijk omhoog fietser

click op de foto voor de gereden tocht

Om toch weer eens in Amsterdam te zijn, had ik achter mijn PC een knooppunten-tocht uitgezet van 70 kilometer, met als start de P+R parkeerplaats bij Muiden. Heel simpel kwam ik hiervandaan via no. 15 snel op de route, langs het water via Diemen Noord naar Amsterdam. Ik kwam op bekend terrein, maar goed ook want m’n ‘oor-gids’ hield zich stil en na nummer 5 begon ik te zwalken, wat ik eigenlijk niet erg vond. Onbedoeld volgde ik de mooiste plekjes. Zwervend kwam het toch op z’n pootjes terecht.

Alleen kwam ik die verrekte schildjes met knooppunt-nummers niet meer tegen. Fietsend achter het Centraal Station langs, waar ik heel wat mondkapjes de pont naar Noord zag nemen, begreep ik te ver te zijn gereden. Ik beschouwde dit als een leuk uitje, maar keerde toch om numero 56 op het spoor te kunnen komen. Eureka, een paar honderd meter terug werd ik weer op het spoor gezet. De schildjes van de knooppuntroutes waren echter in Amsterdam vervangen door de reguliere verkeerspaal. (zie foto)

Het werd er daardoor niet makkelijker op. Op het verkeer letten én in de hoogte naar de nummers zoeken is niet het meest makkelijke spelletje. Maar, het was wel heel leuk. Alle toeristische plekjes werden aangedaan, met veel opvallend grote terrassen, die gezellig vol zaten. Corona heeft de terrassen veel aantrekkelijker gemaakt. Hulde voor de creatieve Horecanen. Buiten het centrum kwamen de schildjes weer terug, waardoor de route weer makkelijk richting Ouderkerk aan de Amstel was te volgen.

In Gaasperdam werd het weer lastig. Door wegwerkzaamheden was de weg versperd en nergens was een gepeilde wegomlegging te vinden. Het werd weer dwalen, waarbij de juffrouw aan mijn oor slechts af en toe liet weten waar ik links of rechts af moest slaan. Toch kwam no. 28 van Abcoude uiteindelijk weer in zicht. Nog één keer, nu bij Vreeland, was er een wegomlegging, waardoor ik uiteindelijk 86 kilometer had gefietst.

Zou ik een rust-stop inlassen kan ik toch weer mooi de 100 kilometer wegtrappen. Het hoeft niet, maar is toch een leuke wetenschap.

0720

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office