Kroondomein.com

Karaoke in de Kuip

Rod Stewart heeft mij, In mijn tijd bij Dagblad Het vrije Volk, in de Rotterdamse Kuip behoorlijk laten scoren. Hij gaf toen zijn eerste concert in het Feyenoordstadion. In een speciale bijlage schonk ons dagblad er veel aandacht aan. Met een extra oplage werd die ‘Stewart bijlage’ zelfs in het stadion stoel-aan-stoel verspreid.

Natuurlijk moesten wij voor die actie wel een aantal sponsors hebben, waarvoor zij in ruil een advertentie kregen. Hiervoor benaderde ik toen de Rotterdamse (toenmalige) Jetset opticien Ben Akkermans. Daarbij had ik de mazzel dat de brillenman voor Rod een bril had ontworpen, daarvoor zelfs op TV was gekomen. “Do Ya Think I’m Sexy” werd een prachtige aanvulling op de redactionele kolommen.

Met een bevriend reclamebureau maakte ik voor de surfplankfabrikant Ten Cate de achterpagina van de concertkrant. Hierop een actiefoto van een aantal surfers (toen een hot item) én de volledige tekst van Rod’s hit I Am Sailing.

Zaterdags was het concert, wat live op de radio werd uitgezonden. Onderweg om leuke dingen te doen, luisterde ik natuurlijk via mijn autoradio. Ik weet nog precies waar ik reed, op het moment dat uit zo’n 50.000 kelen I Am Sailing letterlijk (als een karaoke) uit de krant werd meegezongen. Een onvergetelijk kippenvelmoment.

-o-o-o-

n.b.: I Am Sailing: https://www.youtube.com/watch?v=2n9fFTH917M

0121

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office