Kroondomein.com

Karaoke in de Kuip

Click op de foto en zie hoe opticiën Ben Akkermans met Rod  Stewart adverteerde

Zonder een bal te hebben aangeraakt, heeft Rod Stewart mij, in dienst van dagblad Het Vrije Volk in de Rotterdamse Kuip, behoorlijk laten scoren. Het was tijdens zijn eerste concert in het Feyenoordstadion. In een speciale bijlage schonk ons dagblad er veel aandacht aan. Met een extra oplage werd die ‘Stewart bijlage’ ook in het stadion stoel-aan-stoel verspreid.

Natuurlijk moesten wij voor die actie wel een aantal sponsors hebben, waarvoor zij in ruil een advertentie kregen. Hiervoor benaderde ik toen de Rotterdamse Jetset opticien Ben Akkermans. Daarbij had ik de mazzel dat de brillenman voor Rod een speciale bril had ontworpen, waarvoor hij in een praatprogramma op TV extra aandacht kreeg. “Do Ya Think I’m Sexy” werd een prachtige aanvulling op onze redactionele kolommen.

Met een bevriend reclamebureau maakte ik voor de surfplankfabrikant Ten Cate de achterpagina van de concertkrant. Hierop een actiefoto van een aantal surfers (toen een hot item), met de volledige tekst van Rod’s hit I Am Sailing.

Zaterdags was het concert, wat live op de radio werd uitgezonden. Onderweg om leuke dingen te doen, luisterde ik natuurlijk via mijn autoradio. Ik weet nog precies waar ik reed, op het moment dat uit zo’n 50.000 kelen I Am Sailing letterlijk, als een karaoke met de krant, werd meegezongen. Een onvergetelijk kippenvelmoment.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                0121

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office