Kroondomein.com

Niet lullig bedoeld

horecakeuken

De uitbater van het familierestaurant had zich in de praktijk de Duitse en Engelse taal enigszins eigen gemaakt, waardoor hij in het toeristische plaatsje zich onder zijn gasten redelijk verstaanbaar wist te maken. Zo wist hij niet alleen zijn Menukaart in het Engels te ondertitelen, maar kon hij ook aan de tafels een leuk sociaal praatje maken.

Vooral over zijn Hollandse specialiteiten, die hij keer op keer zijn toeristen aanprees, had hij dan het hoogste woord.  Zo ook bij dat groepje Engelsen, die graag eens als starter een kaassoep wilden uitproberen, om erna zich aan de Hollandse mosselen te goed te doen.

Daarbij was het de gastheer geen enkele moeite om, met een lege schelp in z’n hand, te tonen hoe je de mosseltjes uit de schelp dient te verorberen. De Engelsen raakten in extase. Helemaal te gek werd het, toen zij de local specialty’s bekroond zagen, met een kopje koffie en een onvervalst glaasje Berenburg. “Absolut Fantastic”, werd het diner door de Engelsen geclassificeerd, waarbij zij rekening hielden met het beperkte vocabulaire van hun gastheer.

Na nog een paar glaasjes Berenburg vonden de lyrische Engelsen het onvoldoende, om de complimenten alleen bij de baas zélf achter te laten. De keuken moest, natuurlijk onder het genot van een drankje, persoonlijk de welgemeende complimenten in ontvangst komen nemen. Enigszins met handen en voeten werd dit de gerant kenbaar gemaakt, die terstond zijn keukenpersoneel verzocht naar de tafel van de Engelsen te komen.

Kok en koksmaatje moesten echter eerst hun laatste hand leggen aan een gerecht voor  gasten aan tafel vier. Bij de zoveelste Berenburger werd de baas wat onrustig, doordat zijn koks duo nog steeds geen acte de présence had gegeven. Met z’n self made English viel hij steeds meer in herhalingen over zijn oer Hollandse specialiteiten.

Maar dan toch, eindelijk ging de keukendeur open en de twee koks traden het Engelse tafeltje tegemoet. “Ahaaa, there they are, my two koks”, sprak de uitbater opgelucht.

De Engelsen lagen in een deuk en de cock’s hebben zich nooit erger voor Jan L. voelen staan.

1101

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office