Kroondomein.com

mIS

mcD

Om de essentie van mijn droom nog te kunnen reproduceren, ben ik vanuit bed direct achter de PC gekropen. Een actie waarbij slechts enkele stappen van het ochtendritueel werden overgeslagen. Ik droomde dat ik bij Het Parool werkte en fikse onenigheid over de manier van werken had met mannen van het Haarlems Dagblad. Een situatie die destijds door fusieperikelen zich in werkelijkheid heeft voorgedaan. Binnen deze droompartijen verkeerde ook een voormalige baas, waarmee ik bij Het Vrije Volk heb gewerkt. Deze Henk probeerde mijn irritatie te reduceren door Het Parool van die dag in mijn handen te duwen. “Lees nou effe de middenpagina.”

Ik sloeg het hart van de krant op en begon te lezen over een hevige stammenoorlog ergens in de rimboe van donker Afrika. Een angstaanjagend verhaal waarin veel doden vielen, doordat een van de partijen een meedogenloos wapen in handen had, waarmee zij op slinkse wijze voedselvergiftiging onder de vijand wist te verspreiden.

Alsof ik naar een actualiteitenprogramma zat te kijken, werd er voor het laatste nieuws geschakeld tussen Afrika en het Haarlems Dagblad. Dit over en weer. Nadat ik het bloedstollende verhaal had gelezen en de krant teruggaf aan Henk, duwde hij ‘m terug. “Draai nou eens de krant een kwartslag, wat zie je dan?” Pfff, de redactionele kolommen waren zodanig uitgevoerd dat er bij een kwartslag duidelijk Mc Donald’s stond te lezen.

Geen moraal van dit verhaal, maar verwondering over het feit dat ik zó creatief en beeldend heb kunnen dromen.

0914

Een gedachte over “mIS

  1. Henkp

    Nou moet ik zeker als tegenprestatie van jou dromen? Zal wel niet voor publicatie geschikt zijn vrees ik. Iets meteen duimpje of zo, in ’t Schouwtje.
    Google er trouwens eens op wellicht kom je dan op Rotterdam vandaag o.i.d. staat een mooi tijdsbeeld van het Schouwtje op. Voor mij was dat genieten.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office