Kroondomein.com

Mens 2.0

In ‘De Vondst aller Vondsten” toonde ik al aan, dat het Adam-Eva verhaal kul is. Dat onze Schepper ons met Zijn speciale 3D-printer het leven heeft gegeven. Natuurlijk heeft Hij ook de software bedacht, waarmee onze wereld werd samengesteld.

Nu is er via softwarematige regendruppels wat informatie de Hemel uit gesijpeld. Vooral door de wereldwijde COVID epidemie vond Onze Schepper het de hoogste tijd worden om wat aan de software van de mensheid te doen. Mens 1.0 draait immers ruim 2000 jaar en vertoont toch aardig wat onvolkomenheden. Vooral de gezondheidsmodule is niet meer van deze tijd.

Er zitten te grote verschillen in de mate van gezondheid, ziektebeelden, overlevingskansen en de ouderdom varianten. Terwijl juist Onze Lieve Heer een groot voorstander is van het gelijkheidsbeginsel. Tijd voor Upgrading. Met Mens 2.0 is er een heel belangrijke Bug, van oorsprong niet echt een programmeerfout, uit Mens 1.0 gehaald, waarmee levensvreugde veel algemener is geworden. Behoudens voor de kinderziektes als mazelen, bof, waterpokken, maar ook griepjes, of een vervelende oorontsteking, zijn alle ziektes uit de software geskipt.   Er overlijdt niemand meer aan een hartstilstand, een herseninfarct, of spierziekte. De sloopkogel van de gemene, meedogenloze kanker komt compleet stil te hangen. In Mens 2.0 zit letterlijk een virusscanner, waarmee bijna alle ziektes tot het verleden behoren.

Door Mens 2.0 wordt iedereen, waar ook ter wereld, precies 90 jaar. Ja, op de dag af, zonder ouderdomsverschijnselen of gebreken. Denk eens in wat daarvan de maatschappelijke gevolgen zijn. De gehele zorgsector kan worden opgeheven. Geen ziekenhuizen meer, specialisten en chirurgen kunnen zich om laten scholen. Per regio slechts 1 of 2 artsen en een paar verpleegsters voor de huis- tuin- en keukenongelukjes. Een ambulance rijdt in het vervolg voornamelijk als taxi rond. Van apothekers vind je er maar een paar per provincie. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport sluit de deuren. Wordt opgevolgd door het Ministerie van Omscholing van Zorg. NOC*NSF neemt alle sportzaken over.

Alleen al in ons land gaat dat heel veel geld schelen. Neem nou al die veel te dure medicijnen, die massaal worden geslikt. Thuiszorg? Niet meer nodig, nou ja een paar mensen, die alleenstaanden stijf in het gips, aan hun boterhammetje zullen helpen. Ouderenzorg? Wel nee, niet meer nodig. Van al die bejaardenhuizen maken we gewoon leuke ontmoetingsplekken, die fel gaan concurreren met de digitale dadingsites voor 50+. Al het zorgkapitaal gaat veel beter, zelfs leuker worden besteed.

Mens 2.0 doet ziekteverzuim verdwijnen, waarmee veel kapitaal voor het pensioen vrij komt. De grootste winst zit ‘m echter in het verdwijnen van persoonlijk leed. Niemand behoeft nog bang voor de dood te zijn. Het sterven verandert in Gaan, “Wanneer ga jij?,” en daar is niets verdrietigs aan. Op je negentigste verjaardag ga je gewoon, na tot 0:00 uur met familie en vrienden het leven te hebben gevierd. “Van harte gefeliciteerd” verandert in “Sterf lekker.”

Je gaat gewoon op je negentigste verjaardag. Van jouw allerlaatste dag kan je nog iets moois maken. Ontmoet je mensen met hun laatste, welgemeende groet, “Sterfse hè!” Kan je je leven nog één keer vieren. Maak je met familie, vrienden en kennissen er een laatste feestje van. Ruim voor 0:00 uur hebben zij, met “sterf lekker,” afscheid van je genomen. Niets verdrietigst aan, de dood is immers heel normaal en voor iedereen gelijk.
Prachtig toch?!

0215

2 gedachten over “Mens 2.0

  1. dorotique bernards

    je hebt even ’n dagje voor Godje gespeeld; leuk om te lezen. wel een grote ommekeer. een groot aantal werkelozen in de oorlogsindustrie bv. verkeersregels cq politie hoeft dan ook niet meer, je wordt toch 80 en ik….ik ga 20 jaar eerder dood dan ik van plan was…….

    Reageren
  2. Arnold Kroon Bericht auteur

    Er is slecht nieuws en goed nieuws voor je Dorotique. Alles wat mensen elkaar aandoen, zoals oorlogen en (verkeers) ongelukken, valt hier buiten. Het goede nieuws is dat je er alsnog tien jaar bij krijgt.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office