Kroondomein.com

Mens 2.0

Afscheid bij 80 jaar

Nou dacht ik het eerder te hebben geopperd, maar ik kan het tussen al mijn wijsheden niet terugvinden. Misschien was het wel een te hooghartig idee, meende ik het beter te weten dan onze Schepper.

Hoewel, ik ‘m gewoon op een idee zou willen brengen, zodat hij onze software naar mens 2.0 kan upgraden. Uiteindelijk blijven wij dan nog totaal zijn geesteskind, uhhh, dat zal wel anders heten.

Het gaat om de totale mensenpopulatie. De een wint er vaak heel veel mee, de ander moet iets inleveren. Hier haakt de VVD’er af, vrees ik. Niet doen, effe doorlezen, uiteindelijk gaat het dit keer om iets wat ook binnen het old boys network niet kan worden beïnvloed. Onze levensverwachting.

Mens 2.0 wordt nooit meer levensbedreigend ziek. Mazelen, griepjes, een vervelende oorontsteking, het blijft allemaal doorgaan. Maar er overlijdt niemand meer aan een hartstilstand, een herseninfarct, of spierziekte. De sloopkogel van de gemene, meedogenloze kanker komt compleet stil te hangen. In 2.0 zit letterlijk een virusscanner. Al die ziekten behoren tot het verleden.

Mens 2.0, maar dan ook iedereen, wordt op de dag af 80* jaar. Wat een ontzettend geruststellende gedachte. Dat maakt in de zorg heel veel overbodig. Specialisten en chirurgen kunnen wat anders gaan doen. Er zal niet meer in het lijf worden gesneden. Tuurlijk, de huis- tuin- en keukenongelukjes blijven bestaan. Artsen en verpleegkundigen zijn op die afdelingen van harte welkom. Een sollicitatieformulier voor een van die afdelingen is via de site van het Ministerie van Gezondheid te downloaden.

Dat gaat onze maatschappij heel wat geld schelen. Neem nou alleen al die veel te dure medicijnen, die massaal moeten worden geslikt. Thuiszorg? Niet meer nodig, nou ja een paar van die mensen, die alleenstaanden stijf in het gips, aan hun boterhammetje moeten helpen. Ouderenzorg? Wel nee, niet meer nodig. Van al die bejaardenhuizen maken we gewoon leuke ontmoetingsplekken, die fel gaan concurreren tegen de digitale dadingsites voor 50+.

Mens 2.0 levert niet alleen veel geld op, het verdrijft ook heel veel persoonlijk leed. Niemand hoeft meer bang te zijn voor de dood. Je gaat gewoon op je tachtigste verjaardag. Van jouw aller laatste dag kan je nog iets moois maken. Kan je vieren hoe fijn je hebt geleefd. Maak er een feesie van met familie, vrienden en kennissen. Ruim voor 0:00 uur zijn zij natuurlijk, met een “sterf lekker” of zo, bij je weggegaan. Niets verdrietigst aan, de dood is immers heel normaal en voor iedereen gelijk. Prachtig toch?!

Voor één ding vrees ik nog. Voor de zwartgalligen. Let maar op, die plegen nog effe gauw voor hun tachtigste zelfmoord.

-o-o-o-

* De oppositie heeft naar de 90e verjaardag weten op te rekken.

0215

2 gedachten over “Mens 2.0

  1. dorotique bernards

    je hebt even ’n dagje voor Godje gespeeld; leuk om te lezen. wel een grote ommekeer. een groot aantal werkelozen in de oorlogsindustrie bv. verkeersregels cq politie hoeft dan ook niet meer, je wordt toch 80 en ik….ik ga 20 jaar eerder dood dan ik van plan was…….

    Reageren
  2. Arnold Kroon Bericht auteur

    Er is slecht nieuws en goed nieuws voor je Dorotique. Alles wat mensen elkaar aandoen, zoals oorlogen en (verkeers) ongelukken, valt hier buiten. Het goede nieuws is dat je er alsnog tien jaar bij krijgt.

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office